Nederlandse ontwerpers op duurzaamheidsbeurs Duitsland

DDiD gelooft dat duurzaam ontwerp – met respect voor mens, milieu en maatschappij- echt succesvol kan zijn

Onder de titel ECOCRAFT presenteert Dutch Design Desk Europe (DDDE) in samenwerking met het European Centre for Creative Economy (ECCE) en de Provincie Limburg op de business-to-consumer beurs GUT (Bochum) een stand met duurzaam design uit Nederland.

Nederlandse ontwerpers hebben een interessante kijk op duurzaamheid, die anders is dan de Duitse aanpak. Dit wordt getoond op een 120m2 grote stand met ontwerpen en ideeën van ontwerpers als Ragbag, Think Paper, H2 Interior, Lisanne Janssen en Bee Collective.

Bee-Collective-440x575Zo is Bee Collective een samenwerkingsproject van bijenhouders en designers die op zoek zijn naar een nieuwe manier om het bijenbestand te stimuleren en te behouden in een moderne leefomgeving. Het collectief zorgt voor een bredere kennis van de functie en het functioneren van de bij, brengt nieuwe generaties bijenhouders samen en nodigt mensen uit om imker te worden.

De opening van de drie dagen durende beurs vindt plaats op vrijdag 21 maart om 16.00 h. Het adres is: Jahrhunderthalle,

An der Jahrhunderthalle 1, 44793 Bochum, Duitsland.

Op zaterdag organiseert DDDE een matchmaking bijeenkomst op de beurs met twee lezingen. Sprekers zijn Janicke Kernland (Studio Kernland, Bee Collective) en Stella van Himbergen (Dutch Design in Development).

GUT staat voor het begrip duurzaamheid, dat ecologische, economische en sociale aspecten combineert. De producten op GUT onderscheiden zich door de inhoudelijke kwaliteit enerzijds en de ethische dimensie die eraan gekoppeld is anderzijds.

DDiD logo

 

 

 

Lees ook:
> Fair & Green Design-training van DDID

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *