Société Wunderbar brengt underground New York naar Amsterdam

Société Wunderbar internationale allure & Amsterdamse gezelligheid in de mix‏

Société Wunderbar is een creatieve hotspot, die een goede combinatie weet te maken tussen internationale allure en Amsterdamse gezelligheid. Het is de kwalitatieve huiskamer voor een bonte mix van expats, creatives, locals en publiek uit de vier- en vijfsterrenhotels. Deze nieuwe bar/restaurant combinatie is gevestigd in een volledig verbouwd pand aan de Enge Kapelsteeg, die aansluit op het Rokin.

ImageProxy-1.mvc

Seizoensgebonden & Biologisch
Sociéte Wunderbar gaat verder dan het standaard café eten dat je wellicht verwacht in het centrum. Eerlijke, verse en originele gerechten staan op het menu. Halffabrikaten zijn uiteraard verboden, de gerechten zijn betaalbaar, biologisch en seizoensgebonden. “Alles moet uit de koude grond komen, uit het seizoen en zo lokaal mogelijk zijn”, aldus de chef-kok.

ImageProxy-1.mvcImageProxy-2.mvc

Cocktail-Helden
Het team achter de bar krijgt intensieve cocktailtrainingen. Naast de klassieke cocktails die altijd besteld kunnen worden, wordt ook in de cocktails zoveel als mogelijk met verse seizoensproducten gewerkt. Verder spelen Franse dranken als Pastis en Lillet Blanc een speciale rol in de cocktails.

Tegendraads Interieur
“Wij willen niet meelopen in de hele prohibition style of vintage trends. Met Société Wunderbar zijn we er in geslaagd iets onderscheidends neer te zetten”, vertelt oprichter Georgy Bedier. Samen met Barry Schwarz van Addikt design boutique en interieurbouwer Paul de Bruin van Cineset Decorbouw is het interieurconcept ontwikkeld. Het interieur heeft een Europees karakter met invloeden uit het verleden en een gezicht van nu. Met als middelpunt de rauwe bar van tuigleder, die onverwoestbaar is en niet bewerkt hoeft te worden. De andere trots van de venue is het speciale kunstwerk van de in Amsterdam gevestigde tape-kunstenaar Max Zon, ‘I wonder…’, die naadloos aansluit op de edgy sfeer van Société Wunderbar.

Horeca Pioniers
De gelouterde horecabroers Georgy en Philippe Bédier de Prairie openden Société Wunderbar afgelopen zomer. Het ondernemersduo maakten vierentwintig jaar geleden naam met café Bedier, inmiddels een begrip aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. De broers openden in 1999 VakZuid, de iconische venue die als een van de eersten in Nederland cocktails en conceptmatige horeca op de kaart zette. In het Indiase Bombay hebben Georgy en Philippe samen met investeerders het succesvolle horecaconcept Zenzi ontwikkeld.

ImageProxy.mvc

Lees ook:
Planteneter wil horeca veranderen
> Bagels & Beans opent vrijplaats aan het IJ

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *