Aanschouw een mirakel met Jambo

Migratiereis Noord-Tanzania & Exotisch Zanzibar

Een safari kan op talloze manieren worden vormgegeven, maar wat is er nou aangenamer dan een privé safari? Bij Jambo weten ze precies hoe zo’n safari moet worden aangepakt. Een van de meest indrukwekkende reizen die ze aanbieden is de 14-daagse privé safari inclusief drie dagen in het Ndutu gebied. Dit gebied zal bij lang niet iedereen een belletje doen rinkelen, maar juist daar heb je als reiziger de grootste kans om bijvoorbeeld de indrukwekkende migratie van gnoes te aanschouwen.

Leeuwen

 

Anderhalf miljoen gnoes in de Grote Trek

De trek vindt 12 maanden per jaar plaats maar bevindt zich in de maanden december tot en met maart in het Ndutu gebied. Speciaal hiervoor wordt deze reis ook enkel in die periode aangeboden. Tijdens deze reis kun je je vergapen aan de enorme uitgestrekte vlaktes van de Serengeti met aan de horizon een kudde olifanten of een groep zebra’s. Uiteraard wordt er overnacht in het Ndutu gebied, een privé-concessie, waar je doordat je offroad mag rijden, nog dichter bij het wild kunt komen.

Indrukwekkend is de rit door het bosrijke Lake Manyara National Park waar je vele baboons zult tegenkomen. Uiteraard cross je door de natuur met je eigen 4×4 Landcruiser/Landrover en Engelssprekende chauffeur/gids, wat de ervaring alleen maar unieker maakt. Bij de selectie van accommodaties is gekeken naar de ligging ten opzichte van het leefgebied van de wilde dieren, waardoor je tijdens deze reis de grootst mogelijke kans hebt om de jaarlijkse migratie van immense aantallen gnoes en zebra’s van dichtbij mee te maken. Het is een fascinerend schouwspel waarbij duizenden dieren op instinct enorme tochten maken! Uiteraard blijft het een onvoorspelbare gebeurtenis, maar deze reis bied je de beste mogelijkheden om deze bijzondere gebeurtenis te aanschouwen.

Jamobo Zanzibar reistip strand

Ontspannen aan het strand

Na dit avontuur is er natuurlijk niets fijners dan in alle luxe en rust te ontspannen. Ook daar is aan gedacht. Na terugkeer in Arusha vindt er een binnenlandse vlucht plaats naar Zanzibar, waar je vijf nachten verblijft in een luxueus resort dat van alle gemakken is voorzien. Jambo heeft met deze 14-daagse reis een spannende safari weten te combineren met een heerlijk strandverblijf. Wat wil je nog meer?

Kijk voor meer informatie over deze safari-experience op www.jambo.nl.

Afrika safari cheeta zebra

Meer Afrika

Een persoonlijke ontmoeting in Oost-Afrika?
Better Places: verantwoord reizen door schitterend Zuid-Afrika

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Jambo reistip Zanzibar Tanzania cheeta zebra

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *