Hamamdoek: biologisch katoen en multifunctioneel

Ik sluit mijn ogen en waan mij in een Turks badhuis waar de geur van Eucalyptus mijn neus binnendringt en mijn bril beslaat door de warmte. Ik geniet liggend op een warme steen van een heerlijke hamamsessie en droom helemaal weg.
Dan hoor ik de deurbel gaan en schrik ik wakker.

Tekst: Tessa Droge

Tegenwoordig kan je van je eigen badkamer een hamam maken, want diverse beautymerken hebben een lijn aan heerlijke hamamproducten van scrub tot bodybutter. Daarbij hoort natuurlijk ook een hamamdoek om het helemaal compleet te maken.

Lees ook: Koud wassen is chemisch wassen

Hamamdoek

De postbode staat op de stoep met een pakketje van www.ikwilmeerreizen.nl. In het pakketje zit een mooie hamamdoek van bio katoen. Hij is lekker groot met zijn formaat van 100 x 180 cm en heeft gezellige franjes aan de rand. De hamamdoek voelt ook lekker zacht aan als je hem om je heen slaat en houdt hij je voldoende warm, omdat hij goed om je lichaam sluit. www.ikwilmeerreizen.nl heeft diverse hamamdoeken in haar assortiment. Ik heb de hamamdoek Trendy ontvangen gemaakt van 100% biologisch katoen en de hamamdoek is goed absorberend. De voordelen van deze hamamdoek voor mij zijn:
– snel drogend
– multifunctioneel
– extra zacht

Gewicht en ruimte

De hamamdoeken hebben allemaal leuke kleuren en designs maar zijn niet te druk. Er zijn ook lichtgewicht hamamdoeken (va 150 gram) verkrijgbaar maar de hamamdoek bio katoen is ook niet zwaar (380 gram) en kan prima mee op reis. Je kunt de hamamdoek ook als handdoek op het strand of bij het zwembad gebruiken. Hij neemt niet veel ruimte in in je tas, is hip en droogt snel, omdat het een dunne stof is.

Deze hamamdoek gaat dus zeker mee de koffer in naar Zuid-Afrika, want daar zal ik binnenkort wel ergens bij een zwembad gaan liggen. Deze hamamdoek gaat in ieder geval veel van de wereld zien.

De hamamdoeken zijn te koop vanaf € 21,95 en zijn te vinden op ikwilmeerreizen.nl

Lees meer:
Groen terug naar school en werk, met Klean Kanteen
Vakantie vieren in slow motion in een vergeten stukje Frankrijk

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *