Vliegtuig vertraging? 10 tips om ‘zen’ te blijven!

Op de dag van je reis moet je midden in de nacht je bed uit. Je haast je met je koffer naar het vliegveld. Daar aangekomen blijkt er een flinke rij te staan bij het inchecken van de bagage. Balen, want daar ben je zo een uur zoet mee. En dan sta je eindelijk met je ticket en handbagage klaar voor vertrek. Nog een halfuurtje. Totdat een stem uit de intercom omroept dat jouw vlucht minstens een uur vertraging heeft. Grrrr!! Hoe blijf je ‘zen’ in al die frustratie?

1. Accepteer dat het lang gaat duren

Acceptatie is meteen ook de moeilijkste stap richting ‘zen’. Om rustig te blijven, zul je moeten accepteren dat het lang gaat duren. Maar als je dit niet accepteert, zul je om de paar minuten boos en gefrustreerd naar de informatieborden turen. Wat natuurlijk niet helpt om rustiger te worden. Bovendien veranderd jouw frustratie niets aan je situatie.

Lees ook: Hamamdoek: biologisch katoen en multifunctioneel

2. Check je rechten

Bij vliegtuig vertragingen hebben de passagiers bepaalde rechten. Als je zomaar een uurtje moet wachten heb je geen recht op vergoeding. Maar als je bijvoorbeeld je aansluiting mist, wordt het al heel anders. Check bij vertraging van het vliegtuig altijd je rechten! De wetenschap dat je een vergoeding kunt krijgen, kan het leed wat verzachten.

3. Zoek afleiding

Als je moet wachten is het helemaal frustrerend als je niets te doen hebt. Zoek dus genoeg afleiding tijdens het wachten. Lees bijvoorbeeld een goed boek, speel spelletjes op je telefoon of bezoek de winkeltjes van taxfree shoppen.

4. Schrale troost: je bent niet de enige

Houd in gedachten dat je niet de enige bent die te kampen heeft met deze overlast. Behalve jou zijn er nog veel andere reizigers die wachten op hun vlucht. Het is een wat schrale troost, maar het helpt om te bedenken dat je niet de enige bent bij wie het op dit moment tegen zit.

5. Pak van tevoren de juiste spullen in je handbagage

Verdeel je spullen van tevoren al goed over je koffer en je handbagage. Zorg dat je bijvoorbeeld wat toiletspullen en schoon ondergoed in je handbagage hebt. Als je koffer al is ingecheckt, maar je vlucht blijkt flinke vertraging te hebben, is het fijn als je je tussendoor kunt opfrissen.

6. Check info op internet – maar niet te vaak

Op internet vind je soms meer informatie over de reden van de vertraging. Is er bijvoorbeeld sprake van slecht weer, dan kan een weersite je laten zien hoe het ermee staat. Je moet alleen niet te vaak checken hoe het staat, want dat werkt heel frustrerend.

7. Blijf vriendelijk

Je hebt waarschijnlijk de neiging om boos te reageren of te gaan klagen. Op zich is het prima als je een klacht uit, maar doe dit wel respectvol. Bedenk dat de mensen die je aanspreekt, al zijn ze van dezelfde maatschappij, waarschijnlijk niet verantwoordelijk zijn voor jouw vertraging.

8. Neem een pakje kaarten mee

Als je vanuit Nederland vertrekt, of je komt andere Nederlanders tegen, kun je gewoon een spelletje kaarten doen. En in je eentje heb je meestal wel de ruimte voor een spelletje Solitaire. Een pakje kaarten kan je gemakkelijk een uur bezig houden. Zo kom je de tijd wel door.

9. Ga mediteren

Hoe vaak heb je nog echt lege tijd waarin je niets te doen hebt? Zet al je gedachten op nul en ga even mediteren. Trek je schoenen uit, maak het jezelf gemakkelijk en laat alle stress en boosheid los. Je wordt een ander mens!

10. Leg contact met medereizigers

Zoals gezegd ben je niet de enige die is gestrand. Dit kan een ideale gelegenheid zijn om contact te leggen. Ga bijvoorbeeld met een paar andere gestrande reiziger een biertje drinken. Of deel je appeltje met iemand die er hongerig uitziet. Een gezellig gesprek helpt enorm goed om weer tot rust te komen.

Het is echt niet leuk om vertraging te hebben. Zeker niet als je toch nog een lange vlucht voor de boeg hebt. Of als je een aansluiting moet halen. Toch is er eigenlijk niets dat je kunt doen aan de vertraging. Het enige dat erop zit is accepteren dat het zo is en er het beste van maken. En dat gaat vast wel lukken met deze 10 tips om ‘zen’ te blijven!

Lees meer:
Initiatief Better Places voor mínder plastic flesjes tijdens reizen
Zenplanten … Zucht

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.