Bijen kunnen wel een kunstenaar gebruiken!

glow-patricia-smits-bijensterfte-kunst-GLOW-eindhoven-2014-licht-bijen-lichtkunst

Patricia Smits tijdens het Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven 2014

De beelden van Patricia Smits heffen ogenblikkelijk elke scheidslijn tussen kijker en beeld op. Op subtiele, maar uiterst verleidelijke wijze maak je, voor je het weet, onderdeel uit van de door haar gecreëerde wereld. Een wereld van wonderlijke schoonheid, met een nieuwe structuur en opbouw, die toch verdacht veel gelijkenissen met de bestaande wereld vertoont.

> Genomineerd voor de Foederer Talent Award 2014

In haar beeldend werk combineert zij fragmenten van beelden uit de dagelijkse leefwereld en maakt daarmee nieuwe samenstellingen. Zij combineert organische materialen (uit de natuur en biologie) met moderne materialen of technieken (bijvoorbeeld filmprojecties of digitale fotografie). Zo vormt zij nieuwe (3D)beelden. In de nieuwe constellatie onstaat ruimte voor andere denk- en (leef)regels, met een focus op gelijkwaardigheid en bezinning.

Voor de expositie bij Glow heeft zij haar oog op de honingraat laten vallen. Dit ingenieuze bouwwerk van de bijen is het uitgangspunt voor haar nieuwe licht-sculptuur. Het beeld verwijst expliciet naar een actueel wereldwijd probleem, namelijk de bijensterfte. Met dit kunstwerk vraagt zij aandacht voor deze prangende situatie.

Al genietend geef je je over aan dit beeld en dan komt de vraag: “Als dit beeld zo veel overeenkomsten vertoont met de bestaande wereld, hoe kan het dan dat ik dit nooit gezien heb?”

glow-patricia-smits-bijensterfte-kunst-GLOW-eindhoven-2014-licht-bijen-lichtkunst

(Fragment van haar werk), titel: Beraat – licht-sculptuur, 2014

Naast het bekijken van haar werk in de EXPO biedt zij ter plekke interactie; Ze geeft het publiek de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de bijen-problematiek met een deskundige, vervolgens vragen zij u een kleine bijdrage voor de bijen d.m.v. het verkopen van bloemzaden. Datum: 12, 13 en 15 nov. 2014 – Tijd: 19.30 – 21:00 u.

Het werk en het interactieve project van patricia Smits is te zien tijdens het lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Ze dingt mee naar de prijs van het Foederer Talent Award en zal haar werk, samen met 18 andere kunstenaars van 8 tot en met 15 november presenteren in Schellens Fabriek te Eindhoven, Vestdijk 280.

Met grote dank aan:
Stadsimkerij Beezzzz, Marcel Horck, Tilburg.
Stichting Bee Aware, Erik van Bergen, Oss.

Voor meer informatie: Patricia Smits, M.0031 (0)6 50 87 82 35
of kijk op haar site: www.patriciasmits.com , Stem op haar en klik hier!

Lees ook:
Frankrijk omarmt ecotoerisme
Vier het leven, help de bijen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.