Denk aan het milieu en kies voor een elektrische auto

Elektrische auto leasen

Het rijden met fossiele brandstof, dus benzine of gasoline, heeft zeer negatieve effecten voor ons milieu. Steeds meer mensen willen zuiniger en beter omgaan met ons milieu. Er is dan ook een steeds grotere groep mensen die overstappen naar elektrische auto’s.

In de toekomst zullen we een grote verandering zien in ons straatbeeld. We zien al veel elektrische fietsen en ook de elektrische scooter is in opkomst. We wennen al aan het idee dat we minder benzine en dieselauto’s op de weg zien. En als het zo doorgaat, dan zal er over een aantal jaren geen enkele auto meer zijn die nog op fossiele brandstof rijdt. 

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van elektrisch rijden en waar je op moet letten als je een elektrische auto wilt leasen.

Voordelen elektrisch rijden

We werken hard om de klimaatdoelstellingen te halen en het opwarmen van de aarde tegen te gaan. Een elektrische auto zorgt ervoor dat er minder uitstoot is van gifstoffen in onze natuur en ook dat we minder vieze lucht inademen.

Ten eerste is het veel goedkoper om een elektrische auto op te laden, dan tanken van benzine of gasoline. Hierdoor bespaart u maandelijks meer geld en er wordt er geen CO2, fijnstof of stikstofoxiden uitgestoten.

Ook zal het een stuk rustiger, dat wil zeggen “stiller” worden op de weg, want elektrische auto’s maken veel minder lawaai dan auto’s met een brandstofmotor. Dus naast het voorkomen van de CO2 uitstoot, is er ook minder geluidsoverlast voor omwonenden van een snelweg of andere drukke wegen.

Dit is vooral handig in binnensteden, die hierdoor steeds schoner worden. Nog een voordeel is dat men minder last heeft van geluidsoverlast bij elektrische auto’s. Er komen ook steeds meer plekken bij waar u onderweg uw auto kunt opladen.

Nadelen elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn gemiddeld duurder dan een auto die op fossiele brandstof rijdt. Een bijkomend nadeel is, dat er nog niet veel tweedehands elektrische auto’s te verkrijgen zijn.

Toch moet het mogelijk zijn, voor iedereen met een rijbewijs, om een elektrische auto aan te schaffen. En dat zou mogelijk kunnen zijn door een elektrische auto te leasen. Een elektrische auto leasen is een uitkomst als de financiële middelen er niet zijn om een nieuwe auto aan te schaffen. Het heeft daarbij ook vele andere voordelen wanneer een auto wordt geleased.

 

Elektrische auto leasen

Bij het leasen van een auto zijn de onderhoudskosten en verzekering voor de leasemaatschappij. Daarmee zijn de grootste kosten al betaald en voor een vast bedrag per maand heb je een milieuvriendelijke auto tot je beschikking waarvoor je alleen het laden van de accu hoeft te betalen.

Opladen van accu bij elektrisch rijden

Accupaal

Een elektrische auto moet natuurlijk ook een volle accu hebben, wil deze kunnen rijden. Daarom moet je deze regelmatig opladen. Het opladen duurt wat langer dan een brandstoftank vullen en dit opladen doe je bij een laadpaal. Het kost ongeveer 8 uur tijd om de accu vol te laden, afhankelijk van het type auto en accu je gebruikt. 

Snelladers

Er zijn ook zogenaamde snelladers en daarmee kun je je accu snel laden, voordat je zonder elektriciteit komt te zitten. Langs de snelweg zijn er een aantal geplaatst. Dit zal zich in de toekomst zeker nog meer uit gaan breiden.

 

Conclusie

We zullen straks vast bij ieder huis een laadpunt zien, want iedereen heeft straks een elektrische auto. De benzinestations zullen verdwijnen en het straatbeeld wordt anders.

De elektrische auto is het toekomstbeeld van ons allemaal. We moeten allemaal van de fossiele brandstof af, of we nu willen of niet.

Lees meer over elektrische rijden:

 

Hoe zit het met verzekeren van een elektrische auto?
Zo importeer je een elektrische auto

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en chrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *