Zwitserse Flyers doorkruisen landschap Nationaal Park Veluwezoom

Nieuwste generatie E-bikes bieden meer comfort en grotere actieradius

Flyer Benelux organiseerde recent een fietsevent op de Veluwe in het Sandton Hotel De Roskam in Rheden. Twintig deelnemers kregen uitleg over de nieuwste Zwitserse e-bikes en maakten een fietstocht over de Veluwe. Gids Peter Oversteegen had voor hen een interessante en uitdagende route samengesteld, een recreatieve fietstocht door het Nationaal Park Veluwezoom.

 

De e-bikers genoten van de glooiende heidevelden, dennenbossen en oerbossen. Enthousiast waren ze over rijeigenschappen van Flyer, vooral de modus ‘auto’ bleek uitstekend te bevallen. De trapondersteuning past zich naadloos aan de pedaalkracht van de individuele fietser aan. Ook de kwaliteit van de accu’s (Panasonic), gripe op de weg en besturing voldeden aan de wensen van de deelnemers.

Lees ook: Zakelijke reizigers kiezen steeds vaker het OV

De fietsroute leidde onder meer langs het bronzen beeld  van schrijver Simon Carmiggelt en echtgenote Tiny in De Steeg. Hoewel de stad Amsterdam het decor vormde van zijn korte verhalen, beschouwde hij het dorp De Steeg als zijn tweede thuis.  Peter Oversteegen vertelde het enthousiast aan zijn gehoor van twintig e-bikers die daarna richting landgoed Rhederoord reden. Vandaar werd richting de Carolinehoeve en de Lappendeken gekoerst. Vervolgens ging de route omhoog de Onzalige bossen in.

Wetenswaardigheden

Op meerdere punten van de route wist Peter van Overstegen boeiende anekdotes of wetenswaardigheden over de natuur te vertellen. Zo legde hij uit hoe het kwam dat juist in Laag Soeren in 1870 een kuuroord werd geopend door de Amsterdamse koopman Van Breukelerwaard. De hydrotherapie was er bekend geworden door de Oostenrijker Vincent Priessnitz en het water van Soerense beek was zuiver en bleek geneeskrachtig. De chique badinrichting Bethesda beschikte destijds over verblijfsmogelijkheden en diverse stort- en stoombaden. Tenslotte ging de tocht naar de Posbank.

Vanaf de heuvels van de Posbank konden de e-bikers  windmolens in Duitsland en de kerktoren van Doesburg zien liggen. Tenslotte daalden ze weer af naar hotel De Roskam. Hier werd de reis door het Nationaal Park Veluwezoom besloten met een lunch. Al met al een geslaagde fietstocht die vooral door de deskundige gids en de uitstekende kwaliteit van de e-bikes door de deelnemers bijzonder werd gewaardeerd.

 

Rolls Royce onder de elektrische fietsen

Sinds 1995 worden door het Zwitserse merk Flyer premium kwaliteit e-bikes op de markt gebracht. Momenteel worden in drie segmenten e-bikes geproduceerd: tourbikes, urban-bikes en mountainbikes. Stabiel, betrouwbaar en duurzaam, dat zijn de kernmerken van het merk. “Het is de Rolls Royce onder de elektrische fietsen”, wordt wel beweerd. Flyer Biketec AG beschikt in Huttwill Zwitserland over een moderne fabriek waar ruim 400 e-bikes per dag worden geproduceerd. In recente tests van de ANWB komt de Flyer als beste uit de test.

 Jong en oud kiezen vaker voor e-bike

Het is al lang niet meer zo dat e-bikes uitsluitend door ouderen worden gekocht. Ook schoolgaande kinderen, studenten en jongvolwassenen kiezen steeds vaker voor de e-bike. De e-bike is een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer, de scooter of brommer. Bovendien past de aanschaf bij een maatschappelijk verantwoorde levenshouding waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de persoonlijke bijdrage aan een gezond leefmilieu. Sinds 2016 zijn 271.000 nieuw e-bikes verkocht. Ruim 57% van de totale fietsverkoop betreft de verkoop van e-bikes. In 2016 werd circa 534 miljoen euro omgezet in het segment e-bikes.

Lees meer:
Het gebruik van eiwitshakes voor mensen die sporten
Het hele jaar door plezier van uw scootmobiel

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *