11 genomineerden Appeltjes van Oranje 2015 bekend

appeltjes van oranje

Oranje Fonds vraagt aandacht voor sociaaleconomische kansen

Het Oranje Fonds bekroont jaarlijks drie initiatieven met een Appeltje van Oranje. Vandaag maakt het Fonds de elf genomineerden voor 2015 bekend. Eerder waren al twee genomineerden uit Caribisch Nederland geselecteerd. Daar komen nu negen initiatieven uit Nederland bij.

Zij bereikten de top elf na een online stemronde voor het Nederlandse publiek in december en de landelijke selectiedag op 20 januari. In mei ontvangen drie winnaars de prijs uit handen van Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. Alle genomineerden richten zich op het verbeteren van sociaaleconomische kansen van mensen, zodat zij meer of beter mee kunnen doen in de maatschappij.

Appeltjes van Oranje 
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. Uit de elf genomineerden kiest de jury de drie winnaars.Dit jaar vestigt het Oranje Fonds met het thema Beter voor elkaar!de aandacht op een groep mensen die het om sociaaleconomische redenen lastig vindt om mee komen in onze maatschappij. Sociaal isolement ligt dan op de loer. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Gelukkig zijn er in Nederland ook veel mensen die zich inzetten om deze groep mensen te betrekken. De elf genomineerde initiatieven laten zien hoe je met aandacht en tijd iemand écht verder kunt helpen in de maatschappij.”

Genomineerden
De Oranje Fonds jury werd op de selectiedag versterkt door Roeland van Geuns (Lector Armoede en Participatie, Hogeschool van Amsterdam) en journaliste Annemiek Onstenk. De genomineerde initiatieven zijn: Papermates (De Regenboog Groep, Amsterdam), Onderweg naar Werk  (Vluchtelingenwerk Noord Nederland), Werk in Uitvoering (Fier, Leeuwarden), Voedselbank Plus (Stichting Voedsel Focus Amersfoort), Ondernemen in je eigen toekomst (Stichting New Dutch Connections, Utrecht), Dat smaakt naar meer! (Stichting Tafel van Zeven, Rotterdam), PiëzoMethodiek (Stichting Piëzo, Zoetermeer), Tientjes: voor elkaar, met elkaar (Stichting Tientjes, Breda), Dress For Succes (Stichting Dress for Succes, Eindhoven), Fundashon Accretio, Curaçao en Fundashon Krusada, Bonaire.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

oranje-fonds-directeur-landelijke-campagne

 

Lees ook:
> Klussen gezocht voor NLdoet van het Oranje Fonds
> Oranje Fonds: De Beste Maatjes

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *