Nu 15% korting, een warmer huis én een zuinigere CV

zuinigere cv

15% korting voor lezers van DeBetereWereld

Jullie konden al eerder lezen (hier, hier en hier) over het begrip cv inregelen, het aanpassen van enkele instellingen in je cv-installatie en radiatoren, waardoor je veel energie bespaart. Wat zijn de ervaringen van nieuwe gebruikers -die ook de beloofde 15% korting in hun achterzak staken- tot nu toe? We gingen het voor je na.

Voor alle helderheid: cv inregelen zorgt voor een betere verdeling van water. Niet te verwarren met ontluchten, waarbij alleen maar wat ruimte wordt gemaakt voor het al beschikbare water. Het inregelen van je cv is goed voor je portemonnee en het milieu, want de ketel hoeft minder hard te werken en verbruikt dus minder energie. Bovendien, levert het ook gewoon meer comfort.

Misschien heb je de afgelopen koude dagen wel gemerkt dat niet alle radiatoren in huis even warm worden? Dat is één van de meest voorkomende gevolgen van een verkeerd ingeregelde cv-installatie. Probeert het ook ‘s.
Als lezer van DeBetereWereld krijg je 15%korting op een handige cv-inregelkit waarmee je thuis de stappen kunt doorlopen om zelf de inregeling te doen.

Klik hier en claim direct je korting met de code: debeterewereld

Maar misschien dat je benieuwd bent naar wat anderen vinden van de kit? Hieronder enkele ervaringen van mensen die hun cv-installatie hebben ingeregeld.

SlimmerWonen_Vrouw_50pct_ISOc

Van comfortstand naar ecostand, én een warmer huis

Joost van den Hoek uit Twello kreeg de radiator in de slaapkamer van zijn dochter niet warm, terwijl die in de bijkeuken stond te gloeien. ‘Ik heb de kit gekocht nadat ik me had verdiept in de materie. Bijna niemand schijnt een goed ingeregelde cv te hebben. Water in de cv zoekt de weg van de minste weerstand en daardoor komt er niet altijd de juiste hoeveelheid in de radiatoren terecht. Het aanpassen bleek eenvoudiger dan ik dacht, bij de meeste radiatoren kon ik gewoon de voetventielen instellen. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar met een paar uurtjes is het geregeld. Na de inregeling heb ik de cv-watertemperatuur van 80 naar 60 graden kunnen zetten en zelfs met vorst krijg ik het hele huis warm. De tapwaterstand kon ik zelfs van comfortstand naar de ecostand zetten! En het ketelvermogen kon van 100% (24KW) naar 70% (17KW).  Het is nog even te vroeg om aan te geven welke gasbesparing ik ga behalen. Maar het kan niet anders dan dat het een enorm effect gaat hebben’.

Op gas is erg veel te besparen

Jorg Bolder uit Renkum had het idee dat zijn ketel overuren maakte. Een controle met de kit bevestigde zijn vermoeden. ‘De temperatuur van het cv-water in onze installatie was veel te hoog, en de ketel werkte inderdaad veel te hard. Nu we de installatie hebben ingeregeld verwachten we dat de ketel een stuk langer mee zal gaan. Bovendien verbruiken we minder stroom en ook op gas is erg veel te besparen. De investering hebben we dus zo terugverdiend en dat geeft een goed gevoel.

Waarom zijn installaties niet standaard optimaal ingeregeld?

Ook de Consumentenbond probeerde de kit. In hun testhuis kostte de inregeling iets meer tijd, maar ze vermoeden dat iemand die een beetje handig is het een leuk klusje zal vinden. Ze geven ook aan dat een inregeling flinke besparingen op kan leveren. Maar belangrijker is dat zij terecht de vraag stellen, waarom installaties niet standaard optimaal zijn ingeregeld. Ze geven zelf meteen al het antwoord en stellen dat de installateur er zelf geen direct profijt van heeft. Het kost hem tijd en als hij die in rekening moet brengen vinden mensen hem vaak te duur in vergelijking met collega’s. De meeste installateurs regelen dus niet standaard in bij het plaatsen of vervangen van een ketel, tenzij je er om vraagt. Maar dan gaat ook meteen de teller lopen. Door zelf de cv-installatie met de kit in te regelen, kun je die kosten in ieder geval besparen.

Korting voor jou als lezer

Ben je benieuwd hoeveel energie én geld jij zou kunnen besparen en wil je thuis aan de slag? Lezers van DeBetereWereld krijgen 15% korting op de prijs van €89.
Ga naar CV-inregelen.nl en voer bij het afrekenen de code debeterewereld in om de kit met korting te kunnen aanschaffen.

CV-inregelen

 

 

 

 

Toon de 1 reacties
  1. F.Drijvers schreef:

    wat ik ook probeer de kortingscode “debeterewereld” werkt niet. Er wordt aangegeven dat de code ongeldig is. Kunnen jullie me helpen met de korting?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

> Zo blijf je op de hoogte van alle trends op het gebied van  healthy lifestyle!

> Maak je kans op mooie prijzen!

> Ontvang je recepten waarbij het water je in de mond loopt!

> Als nieuwsbrief abonnee krijg je super scherpe aanbiedingen van biologische producten!

Ontvang tijdelijk bij inschrijving het gratis vegan magazine cadeau!

 

U bent succesvol aangemeld.