Duurzaam een extra centje verdienen: haal je rommelzolder leeg!

Duurzaam een extra centje verdienen haal je rommelzolder leeg!

Anno 2021 is bij iedereen wel bekend dat je met het besparen op alledaagse uitgaven een aardig centje verdient. Energieleveranciers vergelijken, een moestuintje beginnen, toch maar die NEE/NEE-sticker van je deur verwijderen om een middagje lekker in de folders te speuren naar aanbiedingen, het levert allemaal inzichten en extra geld op. Maar haal ook je rommelzolder, schuur of garage eens leeg.

Tips bij de verkoop via Marktplaats

Het snelst bied je je oude spullen aan via Marktplaats. Het is daarbij zaak om te ontdekken op welke termen mensen zoeken, zodat ze sneller jouw koopwaar onder ogen krijgen. Die kan variëren van meubels tot volle Lidl-zegelboekjes, en werkelijk alles daartussen. Bij het leeghalen van een rommelzolder, garage of schuur maak je simpelweg drie stapels: één met spullen waar je absoluut geen afstand van wilt doen, één met spullen die goedbeschouwd bedankt zijn en weggegooid kunnen worden, en één met spullen waar je nog enigszins de waarde van inziet. Maak er mooie foto’s van, liever te veel dan te weinig. Dat geldt ook voor de verkooptekst, schrijf die uitgebreid zodat kopers niet voor verrassingen komen te staan.

Familiebedrijf in brocante

Het kan zelfs een aardig uit de hand gelopen hobby worden, zo vertelde Connie Wiegmans in Libelle. Zij begon ooit met het handelen in brocante via Marktplaats, maar intussen is die bezigheid een familiebedrijf geworden. Het in- en vervolgens verkopen van brocante is nu een goedlopende onderneming waarin haar man als restaurateur fungeert en haar dochter de social media bijhoudt. Wiegmans rijdt soms met een lege bus naar Frankrijk of Duitsland, bezoekt daar brocantemarkten en keert dan terug met een tot de nok toe geladen wagen vol verse handel. Of nou ja, vers. Er mag ook wel wat aan mankeren, aldus de selfmade brocanteur. ‘Je moet zien dat het voorwerp al een leven achter de rug heeft’.

Rommel-, vlooien of kofferbakmarkt

Of je er rijk mee wordt of niet, ligt natuurlijk aan de kwaliteit van je spullen en je talenten als handelaar. Hoe dan ook is naast Marktplaats een fysieke marktplaats een gezellige optie om van je afgedankte spullen af te komen. Voor enkele tientjes huur je er een kraam en ga je er genieten van de rondscharrelende en nieuwsgierige mensen. En natuurlijk je waar aan de man proberen te brengen, dan merk je vanzelf of je een begenadigd verkoper bent. Lp’s, boeken, kleding, muziekinstrumenten, kunst, sieraden, snuisterijen, fiets- en autoaccessoires, het is allemaal mateloos interessant voor de snuffelaar. Ook elektronica doet het goed op deze markten. Het zal je verrassen hoe je op een duurzame manier aan een extra centje komt. En het ruimt nog op ook.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *