De meest ecologische en zuinigste manier van wassen

“Modulair wassen is wat je wil”

“De meest ecologisch verantwoorde en zuinigste manier om te wassen, is modulair wassen met Sonnet“ zei mijn schoonmoeder altijd. Want schoon, dat was ze.

De laatste jaren is de Duitse producent van deze huid-, long- en milieuvriendelijke schoonmaakproducten ook in de gemiddelde huishoudens helemaal terug. En da’s niet zo gek, want dat wassen in 3 stapjes heeft vele voordelen…
Zijn traditionele wasmiddelen een mengsel van wasmiddel, ontharder en bleekmiddel, in het modulaire systeem van het Duitse merk kan je afhankelijk van de hardheid van het water en van hoe vuil de was is, de optimale dosering gebruiken. En natuurlijk spaart dat het milieu en bespaar je daarmee geld.

Wassen met Sonett doe je zo

Dat wassysteem bestaat uit wasmiddel in vloeibaar of poedervorm of vloeibaar,  bleekmiddel en ontharder.
Basiswasmiddel: Van zuivere plantaardige zeep met kokosvetalcoholsulfaat en suikertenside
Bleekmiddel: Zuiver zuurstofbleekmiddel (natriumpercarbonaat) voor blijvend wit!
Ontharder: Silicaten (zeoliet), soda en zouten van citroenzuur in plaats van fosfaat, bindt de kalk aan zich, zodat het wasmiddel goed zijn werk kan doen.

natuurlijk schoonmaken

Wasverzachter?
Net als de ‘scheut azijn in het spoelwater’ zorgt de Sonett wasverzachter ervoor dat wasmiddelresten beter worden uitgespoeld, dat het weefsel wordt geneutraliseerd en dat de kleuren weer helder worden. Alle producten zijn vrij van petrochemische tensiden en enzymen, vrij van synthetische geur-, kleur- en conserveringsstoffen en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Bovendien worden de producten gemaakt zonder gentechniek, nanotechnologie en dierexperimenten. De oliesoorten in de zeep zijn voor 100% afkomstig uit biologische of biologisch-dynamische teelt.

Sonett behoort tot de pioniers op het gebied van milieuvriendelijke was- en reinigingsmiddelen, en dankzij de uitstekende kwaliteit in bijna alle Europese landen verkrijgbaar.

www.sonett.eu

 

Meer wassen:

Biodynamisch schoonmaken en wassen doe je zo
Duurzaam en biologisch wassen

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.