Dé oplossing tegen vochtproblemen en een koude vloer

Het is 37 jaar geleden; TONZON vindt de Thermoskussens uit. Een revolutionair isolatiemateriaal dat op een effectievere manier isoleert dan traditionele isolatiematerialen zoals wol, polystyreen (EPS) en purschuim. Het Thermoskussen maakt de vloer zelfs warmer dan de lucht erboven. Dat betekent meer comfort en een hogere besparing voor een faire prijs.

Daarmee is TONZON Vloerisolatie met afstand, de beste aanpak voor uw koude vloer. Het kan worden toegepast in droge en vochtige kruipruimtes, zelfs als daarin weleens water staat. Het Thermoskussen is volledig opvouwbaar zodat het door ieder luikje past en nog kan het worden aangebracht in zeer krappe kruipruimtes.

tonzon

Dubbele aanpak stopt vochtproblemen

De Thermoskussens worden aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Als enige isolatiemateriaal reduceren zij de warmtestraling van de vloer tot vrijwel nul. De kussens worden gecombineerd met een stevig zeil die woningbreed wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Deze Bodemfolie stopt de verdamping van vocht uit de bodem. Funderingsmuren drogen op, houten vloeren rotten niet meer, leidingen en ophangbeugels gaan langer mee en er komt een einde aan eventuele muffe geur vanuit de kruipruimte. Met deze dubbele aanpak verdwijnen vochtproblemen onderin de woonkamer als sneeuw voor de zon.

Ook voor nieuwere woningen

Nieuwe woningen hebben vaak een vochtige kruipruimte en een betonvloer die is geïsoleerd met EPS. Omdat het betonnen vloersysteem onmogelijk helemaal luchtdicht kan worden gemaakt, wordt continue vochtige lucht aangezogen uit de kruipruimte. Onder standaard condities is dit wel 1,3 liter water per dag maar vaak is het (veel) meer. Dit vocht moet door extra ventilatie worden afgevoerd. Dat kost energie. Daarnaast straalt de onderkant van het EPS voortdurend warmte uit naar de kruipruimte. Door dit permanente warmtelek is een betonvloer zonder vloerverwarming vaak niet comfortabel.

Extra besparing bij vloerverwarming

Woningen met vloerverwarming verbruiken meer energie dan hetzelfde type zonder vloerverwarming. Ook dit wordt veroorzaakt door het permanente warmtelek aan de onderzijde. TONZON Thermoskussens stoppen dit warmtelek. De kruipruimte wordt minder opgewarmd omdat de warmte in de vloer blijft. Het vloerverwarmingssysteem is nu veel beter te regelen. Soms wordt de vloer warm op plekken die voorheen nauwelijks warm werden.

tonzon

Overige TONZON innovaties

Tonzon is ook de uitvinder van de HR-Radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet en van HR-Bandagefolie die om geïsoleerde CV-buizen wordt gewikkeld. Daardoor gaat nog minder warmte verloren en komt het water heter boven de vloer.

www.tonzon.nl


Gerelateerd:

Ook bij nieuwere woningen minder gasverbruik door vloerisolatie
Slapend rijk: 2 eenvoudige methodes om opgewekte warmte beter te benutten
Energie besparen doe je zo

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.