Planeetvriendelijk & praktisch – 3 cadeaus voor een ‘groene’ kerst

Earth Friendly Chic is de cadeautrend van dit jaar. Ofwel: planeetvriendelijk, praktisch en prettig voor het oog. Duurzame producten onnodig afval voorkomen en die het leven mooier én gemakkelijker maken. Voor wie op zoek is naar een origineel cadeau hebben we drie producten geselecteerd die aan alle deze eisen  voldoen:

  1. SodaStream – bruiswater (met een gouden randje)

Geef je iemand een SodaStream bruiswaterapparaat cadeau, dan help je hem of haar met het besparen van duizenden plastic wegwerpflessen. Met SodaStream maak je zelf van kraanwater in een handomdraai bruiswater, een fruitig drankje of een feestelijke cocktail. Een perfect cadeau, want we zien een trend bij eindejaarsgeschenken, ze moeten namelijk voldoen aan twee eisen: ze moeten milieuvriendelijk en praktisch zijn. Speciaal voor de feestdagen kondigt SodaStream de Limited ‘Gold Edition’ aan, een glamoureuze uitvoering van het bekende bruiswatertoestel. De stijlvolle witte Spirit en de bijhorende hervulbare fles (waarmee je duizenden wegwerpflessen bespaart) zijn tijdelijk beschikbaar met gouden of rosé gouden kleuraccenten. De exclusieve SodaStream Gold Edition heeft consumentenadviesprijs: 99 euro.  Kijk voor alle modellen en accessoires op www.sodastreamstore.nl.

 

  1. Barebones in/outdoor servies

Bespaar plastic bekertjes en wegwerpservies: er is al genoeg plastic afval in de wereld. Dit vederlichte en onverwoestbare servies van Barebones kun je gewoon mee naar buiten nemen. Het onbreekbare servies van het Amerikaanse lifestylemerk Barebones is drie keer geëmailleerd en hittebestendig tot wel 700 graden Celsius. De grafietkleurige RVS borden, kommen en koppen hebben een matte afwerking en een RVS stootrand. Het emaille servies is bovendien licht; de mok weegt 160 gram, de schaal 180 gram en het bord  slechts 350 gram. Barebones  Mokken, per 2 stuks € 19,95, Barebones Schaal, per 2 stuks € 19,95 Barebones Bord, per 2 stuks  € 21,95.  Verkoopadressen via www.bestbrandsforlife.com.

  1. Rolmaat LED lampje voor instant party verlichting

Het heeft op het eerste gezicht de looks,  afmeting en techniek van een rolmaat, maar in plaats van een meetlint komt er een koord met LED verlichting uit. Sfeervol, energievriendelijk en multifunctioneel. Je kunt de oplaadbare en superlichte N.Box Tapelight tot wel 40 uur (in de laagste stand) lang gebruiken en opladen met de USB kabel. Het N.Box Tapelight LED verlichtingskoord heeft een lengte van 47 centimeter en het hele product weegt slechts 50 gram. De N.Box is geschikt voor buiten en binnen; je hangt hem op en de sfeerverlichting is daar, handig voor  last minute partyplannen! De N.Box Tapelight heeft een adviesprijs van 24,95 euro.  De N.Box is te bestellen via https://livenobox.com/.

 

Lees ook: 

SodaStream kondigt wereldwijde sluiting aan op vrijdag uit solidariteit met de Global Climate Strike

Milieubewuste cadeautip in de feestmaand

Adventskalenders van The Body Shop

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *