Veelgemaakt fouten schilderen

Het inhuren van een schilder kan jou een boel kopzorgen besparen. Schilderwerk is in principe goed zelf te doen, maar moet zeker niet worden onderschat. Vooral voor grote en ingewikkelde projecten is het soms beter om een schilder in te huren. Deze kan de klus snel, professioneel en netjes klaren, zonder dat jij hier verder enig omkijken naar hebt. Toch zijn er enkele aandachtspunten die je goed in de gaten houdt als je een schilder in gaat huren. De onderstaande valkuilen en veelgemaakte fouten kunnen jou helpen bij het uitkiezen van een geschikte vakman.

Let goed op de prijs

Natuurlijk is het niet erg om wat voor een schilder te betalen. Vooral als je iemand met ervaring zoekt of zelfs met een erkenning zal je bereid moeten zijn wat meer te betalen. Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat je te veel betaalt. Houd daarom rekening met prijzen per vierkante meter van tussen de €10 en €20 voor sauswerk en van tussen de €30 en €50 voor buitenschilderwerk. Verder zullen de kosten om bijvoorbeeld de oude trap te renoveren, de kozijnen of de deuren te schilderen hoger liggen en apart worden gerekend. Deze zijn ook sterk afhankelijk van de huidige staat van het hout. De beste manier om er zorg voor te dragen dat je nooit te veel betaalt, is door een vergelijking te maken van wat de schilders in jouw omgeving vragen voor hun werk.

Lees ook: Isolatie tegen vocht

Overweeg een winterschilder

Ook al suggereert de naam iets anders, winterschilders werken het gehele jaar gewoon door. Schilders die tijdens de wintermaanden een lager tarief rekenen worden ook wel winterschilders genoemd. Tijdens de periode tussen eind november en eind maart kun je dan op grote kortingen rekenen. Soms is dit simpelweg een kortingspercentage, maar andere schilders geven je bijvoorbeeld gratis vierkante meters of elke dag een uur extra werk. De kortingen en aanbiedingen worden door de schilders zelf bepaald. Dit doen ze natuurlijk om ook tijdens de langzame maanden toch werk te krijgen. Winterschilders werken trouwens ook buiten. De materialen vandaag de dag zijn kwalitatief dusdanig goed dat dit geen enkel probleem meer is. Alleen bij neerslag zal de winterschilder buitenwerk soms moeten uitstellen.

Controleer de kwaliteit

Omdat schilderen iets is dat iedereen eigenlijk kan en waar geen directe diploma’s voor nodig zijn, kan iedereen zich schilder noemen. Daarom is het, vooral als je een ervaren en vakkundige schilder nodig hebt, erg belangrijk dat je deze controleert op kwaliteit. Op die manier heb je toch iets van een garantie dat je werk goed zal worden afgeleverd. Je kunt de kwaliteit op verscheidene manieren controleren. De beste manier is door iemand te spreken die daadwerkelijk met de schilder heeft gewerkt. Heb je deze niet bij de hand, dan kun je de volgende punten natrekken.

  • Erkenning: schilders met een erkenning zijn aangesloten bij een vakvereniging. Om hier lid van te worden moeten ze voldoen aan zeer strenge eisen, die te maken hebben met bijvoorbeeld kwaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Via erkende schilders heb je ook altijd beschikking over een onafhankelijke geschillencommissie, indien er tussen jullie onenigheid ontstaat dat niet kan worden opgelost.
  • Certificeringen: schilders die proberen zichzelf bij te scholen en die op zoek gaan naar een specialisme zullen certificeringen kunnen laten zien. Ook onafhankelijke stichtingen delen deze uit zodat de schilder kan aantonen dat hij of zij voldoet aan bepaalde veiligheidseisen of wettelijke voorschriften. Kijk daarom naar de certificeringen van de schilder. Deze vind je vaak gemakkelijk online.
  • Recensies: klantenrecensies kunnen je ook veel vertellen over de schilder in kwestie. Houd er altijd rekening mee dat mensen veel eerder de computer aan zullen zetten om te klagen dan om een goede recensie te schrijven. Let voornamelijk op de manier waarop de schilder de negatieve ervaringen probeert op te lossen. Dit vertelt je veel over zijn werkethiek en passie.

Een beginner kan ook prima zijn

Het kan geen kwaad om het niveau van de schilder aan te laten sluiten bij het niveau van de klus. Wil je lastige objecten of materialen laten verven of moet er een bepaalde ingewikkelde techniek worden toegepast op je plafond, dan is het verstandiger om een vakkundig iemand aan te nemen. Betreft het echter een simpele klus, zoals sausen van muren en plafond, het schilderen van deuren en kozijnen of de gevel? Dan kan een beginner dit uitstekend voor je doen. Niet alleen bespaar je dan op de prijs, maar je zal ook iemand aannemen die nog vol enthousiasme te werk zal gaan. In sommige gevallen kan een beginnend schilder jouw klus met een frisse blik bekijken.

Vergelijk offertes

Als jij op zoek bent naar lage schilder prijzen, dan is het dus het beste om een goede vergelijking te maken van wat de markt te bieden heeft. Het begin daarvan maak je hier door onze vergelijkingstool te gebruiken. Klik op de link, volg de instructies en je zal snel enkele vrijblijvende offertes ontvangen met alle financiële informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken.

Lees meer:
Fair of Fake: Wat ruikt het lekker in huis!
Hoe financier je zonnepanelen?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *