Veilig wonen met een bewakingscamera

Heeft u voor de veiligheid in huis al eens aan een bewakingscamera gedacht? Tegenwoordig zijn bewakingscamera’s steeds betaalbaarder. Een betaalbare camera kan door verbeterde technieken uitstekend een goede beeldkwaliteit bieden, ook ’s nachts. Een bewakingscamera in huis heeft verschillende voordelen, waaronder het afschrikken van inbrekers en het maken van beeldmateriaal waar een eventuele inbreker op staat. 

Een bewakingscamera biedt veiligheid 

Een bewakingscamera kan als deze zichtbaar is, een eventuele inbreker in uw huis flink afschrikken. Geen inbreker staat erop te wachten om op beeldmateriaal te verschijnen.
U kunt er ook voor kiezen om de camera minder zichtbaar op te hangen. Als er toch ingebroken wordt, is de kans groot dat de dader te achterhalen is. Een camera die buiten hangt, kan uw huis bovendien beschermen tegen vandalisme. Daar profiteert u niet alleen zelf van, maar (in goed overleg) ook uw buren.

Lees ook: Gezond water in het hele huis

De verschillende typen camera’s

Bewakingscamera’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Moeilijk in het gebruik zijn ze niet en de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. We lichten ze hier kort toe. De drie camera’s voor bewaking die u het meest tegen zal komen zijn:
– de analoge camera
– XVR camera ofwel 4 – in – 1 camera
– IP camera

Een bewakingscamera met een analoog signaal is vertrouwd voor veel mensen. Ze zijn eenvoudig in het gebruik. Een nadeel van analoge camera’s voor in huis is dat ze snel verouderen en op den duur zullen verdwijnen. Van een modernere bewakingscamera heeft u wellicht langer plezier.
XVR-camera’s bieden de meeste mogelijkheden. Deze worden ook wel 4 in 1 camera’s genoemd. U heeft bij een XVR-camera de mogelijkheid tot een AHD, CVI en TVI signaal. Deze eigentijdse camera’s zijn vanwege hun uitgebreide mogelijkheden populair bij bedrijven, maar ook steeds meer bij particulieren.
Tot slot is er de IP-camera, die werkt met een IP signaal. IP-camera’s zijn eigentijds en makkelijk qua installatie en gebruik.

Bewakingscamera met verschillende mogelijkheden 

Als u zich oriënteert op een bewakingscamera, zult u waarschijnlijk de begrippen dome camera en bulletcamera tegenkomen. Deze twee camera’s komen het meest voor.
Een dome camera is rond van vorm en kan elke richting uitdraaien, net als een oogbol. De dome camera wordt met een beugel aan het plafond of aan de muur gemonteerd. De dome camera valt niet erg op voor inbrekers.
Meer afschrikwekkend voor inbrekers is de bullet camera. Net als de dome camera kan een bullet camera in elke richting draaien. Hij valt meer op door zijn langwerpige vorm.
Tot slot is het belangrijk om te weten dat elke beveiligingscamera binnen gebruikt kan worden. Voor buitengebruik zijn er echter speciale eigenschappen nodig, zoals een classificatie van IP66 of hoger. Deze specificatie houdt in dat de bewakingscamera waterdicht en stofbestendig is.

Lees meer:
Duurzaam jouw woning verwarmen? De vijf beste tips!
Duurzame & Natuurlijke Kussens Van Louane

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.