Waarom kunststof kozijnen duurzaam zijn

Duurzaam wordt steeds meer de norm. Door de overheid worden we gestimuleerd naar een gasloze toekomst te gaan. Om het gasverbruik in huis zoveel mogelijk terug te dringen, is isolatie erg belangrijk. Vaak worden daarbij kunststof kozijnen genoemd. Bij het woord ‘kunststof’ denkt niet iedereen meteen aan duurzaam. Sterker nog, sommige mensen zullen kunststof zelfs totaal niet duurzaam vinden klinken. Maar niets is minder waar! We zetten hieronder graag voor je op een rijtje waarom wij denken dat kunststof juist wel duurzaam is.

Geen houtkap

Houtkap belast het milieu enorm. Voor de productie van kunststof kozijnen hoeven geen bomen gekapt te worden, maar wordt er gebruikgemaakt van PVC (polyvinylchloride).

Lees ook: Zelf zonne-energie opwekken: dit moet je weten

Recyclebaar

PVC afval wordt ingezameld en goed gesorteerd waardoor zowel het afval als de kunststof kozijnen zelf tot wel 10 keer recyclebaar zijn, zonder kwaliteitsverlies. Dat zie je onder andere aan het KOMO-keurmerk. Als je voor duurzame kunststof kozijnen wilt kiezen, let er dan op dat deze het keurmerk bevatten, zoals de kunststof kozijnen van Jansma Burdaard. Daarmee ben je er ook meteen zeker van dat de montage door gediplomeerde monteurs wordt uitgevoerd.

Door ook nog eens de eventuele oude kozijnen en andere bouwmaterialen zorgvuldig af te voeren en te deponeren, draag je een extra steentje bij aan duurzaamheid.

Lange levensduur

Een lange levensduur wordt vaak in één adem genoemd met duurzaamheid. Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur. Ze gaan zo’n 50 tot 75 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit, zonder dat je ze hoeft te onderhouden. Er komt geen verf of lak aan te pas, waardoor er ook minder schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie dan een slecht geïsoleerd huis. Kunststof kozijnen dragen bij aan de isolatie van een huis, omdat ze beter isoleren dan houten en aluminium kozijnen. Dat is niet alleen fijn voor je energierekening, maar komt ook het milieu ten goede omdat er minder gas verbruikt wordt, en daardoor minder CO2 wordt uitgestoten. Hoe lager de U-waarde van kozijnen, hoe beter de isolatiewaarde.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw huis? Laat je vrijblijvend informeren over kunststof kozijnen door een specialist met vele jaren ervaring en vraag verschillende offertes aan om het verschil in prijs, service en kwaliteit te ervaren. Naast kunststof kozijnen kun je er ook eens aan denken om een kunststof dakkapel te laten plaatsen, deuren of andere duurzame kunststof producten. Zo geniet jij binnenkort van een nog duurzamer huis!

Lees meer: 
Herstel je gazon
4 dingen die jij kan doen om ontbossing voor palmolie tegen te gaan

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *