De Health Trends van 2018

2018, het jaar van… Dit zijn dé Health Trends van 2018!

Plantaardig

De Vegan hype zet ook in 2018 door. Steeds meer mensen kiezen er voor om vaker plantaardig te eten. Grote merken en supermarkten haken hier op in door steeds meer plantaardige producten op de markt te brengen. Zo wordt het steeds makkelijker om je dagelijkse producten te vervangen voor een plantaardige variant!

 

Bloemen

Bloemen in alle kleuren en maten, niet alleen erg gezellig op tafel, maar ook op je bord! Bloemen zorgen voor de finishing touch van je gerechten en baksels. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook nog eens heerlijk.

eetbare bloemen

Planten uit de zee

Zeewier wordt nu vooral gebruikt voor sushi, maar in 2018 zullen we deze superfood in steeds meer gerechten zien terugkomen. Denk aan soepen, salades, noedels, maar ook lekker bij de borrel, in plaats van een bak chips.

 

Van SUPER FOOD naar SUPER FRUIT

Afgelopen jaren waren DE jaren van de superfoods. Chiazaad, hennepzaad, tarwegras. We hebben ze allemaal voorbij zien komen. 2018 wordt hét jaar van de superfruits, geen appels, peren en bananen, kies liever voor de gojibes, açaibes of dragonfruit.

health trends

LESS is MORE

Terug naar de basis. Met een paar ingrediënten tover je al de heerlijkste creaties op tafel. All-you-can-eat wordt ingewisseld voor kwaliteit. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de beleving!

 

Don’t waste it, taste it

Minder voedselverspilling. Restaurants nemen hier al een voorbeeld in, zoals Instock, waar gerechten worden geserveerd van onverkochte producten uit de supermarkt. Ook is het steeds gebruikelijker om je overgebleven eten mee te nemen naar huis, zo kan je morgen tijdens de lunch nog even nagenieten, hello doggybag!

 

Hi! Welkom bij De Betere Wereld, hét platform voor iedereen die bewuster wilt leven. Ik ben Sanne en vertel jullie graag meer over een Healthy lifestyle. Vegan receptjes, healthy hotspots, tips & tricks én nieuwe producten. Veel plezier! Liefs, Sanne

Meer lezen?

>Welke voedingsstoffen heeft jouw lichaam nodig?
Visolie met Omega 3 én Vitamine D, de voordelen en toepassingen
>
 Gezond eten zonder de deur uit te gaan

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *