Amsterdam Denim Days

denim-days

Voor denim lovers & fair fashionista's

Op 7 t/m 10 mei komt de internationale denim scene in Amsterdam bij elkaar tijdens Amsterdam Denim Days. Fabrikanten, freaks en fans zullen er zeker zijn, en ook fair fashion diehards past dit event als gegoten.

What’s not to love aan denim? Ambacht én innovatie, heritage en urban lifestyle zijn aspecten van de indigo-gekleurde stof die wereldwijd goed scoort. De ‘crisis’ en de hipsters gaven het de laatste twee jaar extra meewind.

Top-event in denim hoofdstad
Amsterdam is internationaal bekeken inmiddels één van de hoofdsteden van de denim industrie, met de hoogste concentratie denim brands wereldwijd.
Het initiatief van House of Denim in samenwerking met Modefabriek (Blueprint), HTNK Fashion recruitment & consultancy en de Amerikaanse Kingpins Show is met groot enthousiasme ontvangen door de hele industry. Het gevolg is een inhoudelijk zeer divers en interessant programma, in de Zuiveringshal van het Westergasfabriekterrein en rond verschillende denim hotspots in het centrum van Amsterdam.

Programma preview
Professionals én publiek 
Amsterdam Denim Days opent met de Kingpins Show, een internationale denim sourcing trade show met cult status, op 7 en 8 mei. Dit industry only event brengt de internationale cutting edge op het gebied van denim samen. Deze zwaar gespecialiseerde professionals zullen ook de daaropvolgende twee dagen in Amsterdam blijven voor het publiek toegankelijke Blueprint en het seminarprogramma rond innovatie op 9 en 10 mei.

Blueprint
Op 9 en 10 mei dus Blueprint, onder denimprofessionals bekend als het exclusieve forward denim platform op de beurs Modefabriek, dat jaarlijks twee keer wordt gehouden in de RAI. Tijdens Amsterdam Denim Days is Blueprint niet alleen toegankelijk voor pro’s maar richten de deelnemende brands en initiatieven zich voor het eerst op alle denim addicts.
Wat kun je als De Betere Wereld-lezer en fan van een meer verantwoorde lifestyle zoal verwachten?

gstar-raw

G-Star RAW, hét internationaal geroemde Nederlandse denimmerk showt haar film over RAW for the Oceans, gecureerd door hiphop-artist, producer alleskunner Pharrell Williams en een ambitieuze samenwerking met verschillende partners waaronder Bionic Yarn dat uit gerecycled plastic uit oceanen nieuw denim fabriceert. Naast de film kun je op Blueprint ook alvast de eerste stofstalen van dit baanbrekende Bionic Yarn denim bewonderen.

Pepe Jeans London laat bezoekers zelf aan de slag met de Pepe Jeans Custom Studio. Een expert helpt je je eigen denim kleding te ‘customizen’ met laser, print, kleuren, scheuren en what not.

Nudie Jeans, het Zweedse powerhouse op gebied van duurzaam geproduceerde jeans, komt naar Blueprint met het Recycle Your Jeans project. Nudie omarmt de gehele eco-cyclus van denim met ‘Break-in’, ‘Repair’, ‘Reuse’ en ‘Recycle’ als de vier expertises die met veel passie aan consumenten worden overgedragen. Zo wordt het dragen van denim een echte way of life.

En nog veel meer…

Seminar
Er komt een seminar waar de toekomst van de denimbiz besproken wordt en ook studenten van de Amsterdamse Jean School en de AMFI Denim Minor zullen van zich laten horen. Tegelijkertijd vinden in het centrum van Amsterdam speciale Amsterdam Denim Days activiteiten plaats, onder meer een heuse denim repair shop.

denim-days

Jeansstad van Europa
De gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board ondersteunen Amsterdam Denim Days. Het event is naast de Jean School en de in oktober 2014 te openen Amsterdam Denim City Head Quarters een essentieel onderdeel van de Denim Road map, de gezamenlijke route naar de toekomst van Amsterdam als meest innovatieve en toonaangevende jeansstad van Europa.

amsterdamdenimdays.com

Lees ook:
>  G-Star’s duurzame denim van plastic uit oceanen
>  Mud Jeans introduceert Lease A Bag

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *