AnneTravelFoodie: healthy hotspot Novia Verde (Nijmegen)

annetravelfoodie

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke derde donderdag van de maand een gezonde hotspot op De Betere Wereld. Misschien herinner je GYS en By Lima van vorige keren nog? Deze maand heeft ze weer een nieuwe hotspot voor ons in petto.

Hallo, ik ben Anne en op mijn website deel ik gezonde recepten, reisblogs en mijn favoriete hotspots! Voor mij is een hotspot een leuke plek waar je terecht kan voor ontbijt, lunch of diner. Elke derde donderdag van de maand deel ik een van mijn ontdekte gezonde hotspots in Nederland met jullie.
Mijn favorieten hebben een vernieuwende kaart met biologische, vegetarische en/of veganistische opties. We  weten inmiddels allemaal dat we voor een betere wereld minder dierlijke producten moeten eten, dus veganistische opties op de menukaart juich ik van harte toe!

annetravelfoodie

Mijn favoriete hotspot van deze maand is Novia Verde in Nijmegen. Nijmegen is een van mijn favoriete steden in Nederland. Ik heb er 7 jaar gewoond en ik kom er nog steeds regelmatig. Er zijn veel restaurants in het gezellige Nijmegen maar mijn absolute favoriet is het relatief nieuwe Novia Verde.
Novia Verde betekent letterlijk ‘groene vriendin’ en is een gezonde lunchroom in de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat. In deze straat vind je verschillende 15e- 16e- en 17e-eeuwse panden, ook Novia Verde heeft nog een oude kelder die tegenwoordig wordt gebruikt als opslag voor de lunchroom.
Je kan bij Novia Verde terecht voor een heerlijk ontbijtje zoals hun zelfgemaakte ‘granola’ met vers fruit of een lekker broodje tijdens de lunch.

Het mooie aan Novia Verde is dat ze op verschillende gebieden heel duurzaam zijn. Ze gebruiken geen dierlijke producten en het interieur bestaat uit tweedehandsmeubels en gerecyclede objecten. Ze zijn zelfs uitgeroepen tot meest duurzame concept van Nijmegen.
Doordat ze geen dierlijke producten gebruiken, zorgen ze niet alleen voor een stuk minder CO2-uitstoot, ze zorgen er ook nog eens voor dat dit een ideale lunchroom is voor vegetariërs, veganisten, mensen met een lactose-intolerantie of die halal eten. Maar ook als je niet in deze categorieën valt, is Novia Verde een enorme aanrader. Al was het alleen maar voor een kopje koffie met een stuk van een van hun heerlijke zelfgemaakte taarten.

annetravelfoodie

Voor meer gezonde hotspots in Nederland kan je kijken op annetravelfoodie.com/the-netherlands.
Volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?

Meer blogs:
>  Vind een eetpatroon dat bij je past, zegt De Hippe Vegetariër
>  2 Misverstanden over gluten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *