Blog Anne Travel Foodie: vegan sushi donuts! (recept + vid)

anne travel foodie

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke eerste maandag van de maand deel een gezond recept op De Betere Wereld. Misschien herinner je de gezonde Ferrero Roche van vorige maand nog? Deze maand deelt ze niet alleen een recept, maar laat ze ook in een video zien hoe je het kan maken.

“Ik vind het heel leuk om zelf sushi te maken en heb al heel veel variaties verzonnen. Bijvoorbeeld een Sushi Jar die je mee kan nemen naar een picknick, een Sushi Burger en het meest populaire recept van mijn blog: de Sushi Taart.

Vandaag deel ik met jullie het recept voor vegetarische Sushi Donuts!
Deze donuts zijn een stuk makkelijker om te maken dan de traditionele sushi rollen en het ziet er nog eens leuk uit ook.
Je kan hieronder het recept lezen, maar je kan ook naar beneden scrollen voor de video waarin ik laat zien hoe je ze maakt.

Vegan Sushi Donuts

Ingredienten voor 6 donuts (genoeg voor 2 personen)
250 gram Sushi Rijst (half pak)
2 eetlepels soja bonen
Versiering naar keuze. Ik gebruikte: avocado, komkommer, radijs en zwarte en witte sesamzaadjes. Je kan natuurlijk ook zalm toevoegen voor de visliefhebbers.

Bereid de sushi rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen.
Snijd de radijs en komkommer zeer dun. Ik gebruikte een mandoline om hele dunne plakjes te krijgen. Ik heb de helft van de komkommer in de lengte gesneden en de andere helft in plakjes.
Schep twee eetlepels sushi rijst in elke cirkel van een donutvorm. Druk de rijst met een theelepel aan. Druk ongeveer 6 sojabonen per donut in de rijst en bedek met de overgebleven sushi rijst.
Gebruik een snijplank om de donuts om te draaien en versier ze hoe je wil. Ik heb naast de radijsjes en komkommer ook avocado en sesamzaad gebruikt, en voor mijn vriend maakte ik een versie met zalm.

In dit filmpje kan je zien hoe ik het heb gedaan:

Op mijn website www.annetravelfoodie.com deel ik nog veel meer gezonde recepten, voel je vrij om eens een kijkje te nemen.
En volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?

 

Meer van Anne Travel Foodie:

Review: healthy hotspot Bij Albrecht
Mango Smoothie Bowl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *