Healthy can be fun: BOS-ijsthee

BOS

Biologische rooibos, de basis van BOS

Tijdens het schrijven, tik ik twee blikjes BOS-ijsthee weg. Als citrus en ook gemberliefhebber koos ik natuurlijk voor de smaken Lemon en Lime Ginger, waardoor de uitdrukking: Alsof er een engeltje… al snel in me opkwam.
En das niet zo gek, want biologische rooibos is de basis van deze ijsthee. Maar er is meer moois te noemen waardoor deze ijsthee een echt blijvertje is!

BOSBOS is natuurlijk afgeleid van rooibos. En die biologische rooibos voor BOS komt van de plantage Klipommekaar in Cederberg Westkaap, eigendom van Richard Bowsher, een van de oprichters van BOS. Maar in het Zuid-Afrikaans betekent BOS ook gek op een leuke manier. En daarmee valt ook veel leuks te doen en het merk mee te laden bij het grote publiek. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de fotos. Wie zegt daar nu geen ja tegen?! Maar ook zonder surfboard, vintage bus of romantisch zonnetje is deze ijsthee heel erg goed te doen.

Gezond, gezonder, gezondst
Want deze biologische rooibos is ook nog s heel gezond; het bevat die antioxidanten (vitamines, mineralen en sommige zuren) die je helpen geen ziektes te ontwikkelen. Verder is het vrij van cafeiine, conserveermiddelen en kleurstoffen, dus wat wil je nog meer?! Nou, misschien dit: er zit een tikje suiker in en dat had voor mij niet gehoeven. Maar het is wel een mooie tegenhanger van het citrus dat in de door mij gekozen smaken zit, en geeft daardoor waarschijnlijk net dat beetje extra smaak.

Door de bomen het bos weer zien
Er is nog een reden om BOS-iijsthee regelmatig in de koelkast te leggen: Als je bedenkt dat er wereldwijd dagelijks zon 59.000 voetbalvelden aan bos wordt gekapt, bijvoorbeeld voor palmolie, dan is het wel fijn te weten dat BOS de laatste jaren al meer dan 2.000 bomen heeft aangeplant. Natuurlijk mogelijk gemaakt door de kopers van de ijsthee, want zonder hen geen aanplant via www.greenpop.org.
De producent wil in 2020 toch zeker 50.000 bomen hebben aangeplant, wat neer komt op een vermindering van zon 1.500 ton CO2 aan uitstoot. Dus, help je ook mee? BOS is verkrijgbaar bij onder andere Marqt en EkoPlaza.

BOS

En wat vindt de gevestigde orde ervan?
Inhoudelijk zijn wij bij De Betere Wereld af en toe niet blij met de visie en uitspraken van het Voedingscentrum, maar doordat BOS -op de suiker na- heel gezond is te noemen en gemiddeld slechts 28,8kCal per 100ml bevat, heeft de bedenker van de Schijf van Vijf maar liefst vier van de vijf BOS-smaken opgenomen in de Inspiratielijst van de Gezonde Schoolkantine. En dat kunnen wij alleen maar hard toejuichen.

Nog meer pret
Een heuse Wist je dat…, want weet je dat elke variant van de bio rooibos-ijsthee zich heel goed laat mixen tot een perfecte cocktail of mix? Kijk op www.bosicetea.com voor alle recepten!
En inderdaad, daar komt wat alcohol bij kijken. Ons motto is al 6 jaar Enjoy & Do Good dus we vertrouwen erop dat je zélf je grens weet qua alcoholinname 😉
Proost!

BOS

Meer Info:
www.bosicetea.com
www.gezondesportkantine.nl
www.greenpop.org

 

Lees meer:
> De Betere Kleine Wereld: Papier recyclen? Zonde!
> Eindeloze mogelijkheden met ontbijtgranen

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *