Chocoa Festival: goede cacao en chocolade 4 dagen centraal in Amsterdam

Festival draagt bij aan consumptie en productie van duurzame cacao en betere chocolade

‘Good cocoa, better chocolate’ tijdens Chocoa Festival in Het Scheepvaartmuseum op 29 en 30 maart in Amsterdam. Tijdens de tweede editie van Chocoa Festival leren chocolade liefhebbers alles over de eigenschappen van goede cacao en krijgen ze de kans de beste chocolade van de wereld te proeven. Chocoa laat zien dat goede cacao en betere chocolade hand in hand gaan. Met verschillende evenementen wil Chocoa bijdragen aan groeiende consumptie en productie van duurzame cacao en chocolade.

Chocoa heeft bewust gekozen voor Amsterdam; de stad met de grootste haven voor opslag en afhandeling van cacao ter wereld. Chocolademakers, speciaalzaken en chocolaterieën vertellen over de speciale kwaliteiten en de herkomst van hun producten, maar ook hoe deze bijdragen aan positieve veranderingen in de omgeving- en levensomstandigheden van cacaoboeren.

700 verschillende aroma’s
Tijdens het Chocoa Festival kan het publiek kennis maken met de makers van hun favoriete chocolade. Ook kan men de kwaliteit van duurzame chocolade proeven. Er bestaan maar liefst 700 verschillende aroma’s welke terug te vinden zijn in betere chocolade. Alles wat je ooit wilde weten over chocolade leer je tijdens het festival. Het festival werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was een groot succes.

chocao-festival-amsterdam-evenement-amsterd-1(p-event,18520)(c-0)chocoa festival kind

Good cocoa better chocolate
‘Good cocoa better chocolate’ is de slogan van Chocoa. ‘Good cocoa’ omdat deze duurzaam is geproduceerd en onder gunstige omstandigheden voor mens en milieu. En ‘better’ omdat met goede cacao-soorten betere chocolade gemaakt kan worden, vol van smaak en rijk door de variëteit aan aroma’s.

Trade Fair, congress en masterclass
Naast het Chocoa Festival op 29 en 30 maart bestaat Chocoa uit een Trade Fair op 27 maart, een Congres op 28 maart en een Culinaire Masterclass op 31 maart.
Tijdens deze eerste editie van de Chocoa Trade Fair in de Beurs van Berlage kunnen leveranciers en afnemers van cacao, toeleveringsindustrie en diensten elkaar ontmoeten. Cacaoboeren uit verschillende landen brengen hun bonen naar Amsterdam. De beste bonen van de wereld kunnen tijdens de Trade Fair geproefd en gekocht worden. Het hoofdthema van het internationale congres is de mate van verduurzaming van de internationale cacao-industrie. Tijdens de masterclass zal topchef Maricel Presilla uit New York haar kennis en kunde over chocolade in de keuken delen met chefs in het Hilton Hotel in Amsterdam.

Kaarten en informatie
Kaarten voor Chocoa Festival zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Ga voor kaarten en meer informatie naar www.chocoa.nl.

Meer over: Stichting Chocolade festival
Nederland heeft in 2010 met een groot aantal spelers in de industrie (o.a. Mars en Nestlé) een verklaring ondertekend dat in 2025 alleen nog duurzame chocolade mag worden verkocht. Op dit moment is dat slechts 10 procent. De Stichting Chocolade Festival is initiatiefnemer van Chocoa. De stichting organiseert Chocoa om te laten zien dat betere chocolade alleen van goede cacao gemaakt kan worden. De stichting heeft als doel om de consumptie en productie van goede cacao (fine or flavour, single origin en duurzame cacao) te promoten. Dit doen zij door consumenten te informeren over de eigenschappen van goede cacao en betere chocolade en door bij te dragen aan een toenemende beschikbaarheid van goede cacao en betere chocolade in winkels, restaurants etc. Tevens organiseert de stichting debatten in de cacao-industrie.

ImageProxy.mvc

www.chocoa.nl

Lees ook:
>  Met Lovechock heb je een groot cadeau in handen
Werkelijk fair trade chocolade
>  Origin Chocolate Event smaakt naar meer 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *