Koken met restjes is leuk! (Win)

Een 'keukenboek' waarin ingrediënten centraal staan

Van een halve courgette maak je in een handomdraai smakelijke courgettesticks. Een losse aardappel wordt een ‘chippy potato’ waar je samen van geniet en van een restje yoghurt maak je… verse yoghurt! En dat zijn nog maar 3 tips uit ‘Koken met restjes is leuk’. Geen kookboek, maar een keukenboek, waarin de ingrediënten centraal staan. Voor elke restje vind je een verrassende bestemming.

Over de auteur
Daisy Profile 3Daisy Scholte (29, Utrecht) verbaasde zich meer en meer over het gemak waarmee we eten in de vuilnisbak gooien. Tijdens haar horeca-bijbaantjes zag ze kilo’s groente in de prullenbak verdwijnen. Haar huisgenoten deden het ook al niet veel beter. Het werd tijd voor actie. Daarom verzamelde ze tips om verspilling te voorkomen. Voor het Voedingscentrum werd ze bovendien het gezicht van de campagne ‘Hoezo 50 kilo?’. De schat aan nuttige en lekkere ideeën die ze opdeed wilde ze graag vastleggen. In dit boek!

Oud-brood quiche
Daisy wil voor ons vast een tipje van de sluier oplichten en deelt één van haar beste tips: de oud-brood quiche. “Kapjes en oude boterhammen gooi je voortaan niet meer weg. Bewaar ze in de vriezer en als je er genoeg heb maak je er een quiche-bodem van. Heel simpel: je vervangt het bladerdeeg gewoon door de oude boterhammen. Het is even puzzelen om de hele bodem te bedekken met oud brood. Daarna maak je de quiche gewoon zoals je ook zou doen met bladerdeeg. Lekker, veel gezonder en ook nog eens goed voor het milieu. Win win!”

‘Koken met restjes is leuk’ is uitgegeven door Uitgeverij Loopvis, www.loopvis.nl. Het boek is duurzaam gedrukt door Drukkerij Tienkamp: met plantaardige inkt in een waterloos proces, zonder dat er afvalstoffen vrijkomen. Daar wordt de drukkwaliteit bovendien hoger van.
146 pagina’s | € 13,50 | ISBN 978-90-817648-5-8

Mail & Win UPDATE
Vul hieronder je naam en adresgegevens in, en dan maak je kans op een exemplaar van ‘Koken met restjes is leuk’.

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

Lees meer:
Nieuw kookboek ‘Eerlijk eten’ vanaf vandaag in de winkel
Bedaffair komt met volledig plantaardig Vegan matras

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *