Bedaffair komt met volledig plantaardig Vegan matras

bedaffair

Vegans zijn milieubewust en leven graag gezond, duurzaam en diervriendelijk. Veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit noch diervriendelijk noch gunstig voor het milieu, denk aan milieurampen en CO2 uitstoot. Bedaffair biedt nu een gezond, diervriendelijk en volledig plantaardig alternatief voor vegans.

bedaffairDuurzaam, comfortabel en plantaardig slapen
Bij Bedaffair hebben alle veganisten en vegetariërs de mogelijkheid om duurzaam en volledig plantaardig te slapen. Het vegan matras van Bedaffair onderscheidt zich door de  comfortabele, overigens als beste getest, 100% natuurlatex matras. De matras is royaal omhuld met een zachte laag biologisch katoen en veerkrachtig kokos. Het Vegan matras heeft een huidvriendelijke hoes van 100% biologisch katoen.

‘Onze manier van werken verschilt nogal van de gangbare norm in de beddenindustrie. Wij werken kleinschalig, op een ambachtelijke manier. Gewoon in onze eigen beddenateliers in Nederland en Duitsland. Wij maken bedden met respect voor de gezondheid van onze klanten, de natuur, de dieren en de boeren die de grondstoffen leveren. Wij kiezen voor pure materialen die maximaal presteren in comfort, duurzaamheid en ecologie,’ zegt eigenaar/directeur Arend Vaders bij Bedaffair.

Het bewijs dat het goed zit
De plantages waar het melksap voor de natuurlatex vandaan komt, werken schoon en gebruiken geen kunstmest, pesticiden of insecticiden. Het latex uit Guatamala heeft vele certificaten verkregen voor de vier belangrijkste aspecten waar Bedaffair zich mee bezighoudt: mens, technologie, dieren en milieu. Onze ecologische natuur latex komt van duurzame landbouw en is zowel FSC als Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit betekent dat biodiversiteit behouden blijft en eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden centraal staan.

De Bedaffair plantaardige Vegan matrassen zijn gemaakt van ecologisch natuurlatex, veerkrachtig kokos en biologisch katoen. Het natuurlatex heeft bovendien de hoogste waardering en maximale score (100 punten) ooit gekregen van het strenge Duitse TÜV keuringsinstituut. En dat is uniek wat betreft natuurlatex matrassen in Nederland.

bedaffair

Uitrusten begint bij goed slapen
Natuurlatex heeft fantastische eigenschappen die uitstekend tot hun recht komen waar het goed slapen betreft. De belangrijkste is de zeer hoge puntelasticiteit, ventilerend vermogen, ondersteuning en de drukverdelende eigenschappen. Met de ecologische natuurlatex matras kan de veganistische of vegetarische consument een bewuste keuze maken in het aanbod van matrassen en wordt voldaan aan de, steeds groter wordende, vraag naar plantaardige en verantwoord geproduceerde producten.

Over Bedaffair
Bedaffair is gevestigd in Amsterdam IJburg. Het is een zelfstandig Nederlands bedrijf met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland.  Bedaffair is lekker slapen voor een mooiere toekomst. Bij ons betekent goed voor jezelf zorgen ook meteen goed voor je omgeving zorgen. Want aan deze bedden en matrassen zit geen chemisch luchtje. Wij vinden dat het anders kan en moet. Daarom kiezen wij voor de meest beproefde, natuurlijke materialen. En zorgen voor een zo klein mogelijke voetafdruk.

20 jaar geleden begonnen Arend en Marjolein Vaders met het ontwerpen en produceren van gerenommeerde Hollandse en nu ook Duitse comfortabele en verantwoorde bedden, is vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat kan anders. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen.

Kleinschalig en lokaal geproduceerd
Bedaffair werkt samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.bedaffair.nl.

Meer informatie
Consumenten kunnen online bestellen via de webwinkel of de ruime showroom van Bedaffair bezoeken op Amsterdam-IJburg bij Woon-warenhuis Design020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91. Voor meer informatie: 020 – 303 1179.

Lees meer:
Kom in zomerse sferen met de nieuwe biologische Provamel Kokosnoot producten.
Nieuw kookboek ‘Eerlijk eten’ vanaf vandaag in de winkel

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *