De voordelen van wasbare luiers

Alle voordelen van wasbare luiers op een rijtje

Wasbare luiers, het lijkt heel erg van vroeger, maar ze worden nog steeds veel gebruikt. Waarom? Omdat wasbare luiers tegenwoordig niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook heel trendy en het belangrijkste: goedkoop! Hieronder lees je de voordelen van wasbare luiers.

Vriendelijk voor het milieu én de portemonnee

Dat wasbare luiers milieuvriendelijker zijn zal je waarschijnlijk niets verbazen. Wanneer je wegwerpluiers gebruikt voor één kind, zorgt dit voor ruim 100.000 kilo aan afval. Wasbare luiers geven daarentegen nauwelijks afval. Het milieu levert wasbare luiers het volgende op: ongeveer 2 keer minder CO2-uitstoot, er is ruim 7 keer minder productieland nodig, er hoeven 6 bomen per kind minder gekapt te worden en per kind hoeft er geen 67 liter aan ruwe olie gebruikt te worden. Wasbare luiers zijn op de korte termijn een kostenpost, maar op de lange termijn bespaar je er alleen maar mee. Tot maar liefst 1450 euro per kind!

Lees ook: Ontspannen borstvoeding met voedingskussen

Goed voor de kleine

Ook voor de baby hebben wasbare luiers voordelen. De luiers zijn breder en dat is goed voor de heupontwikkeling. De beentjes worden in een soort kikkerstand gezet. Dat ziet er misschien een beetje raar uit, maar het kindje heeft zo ook al die tijd in de buik gezeten. Verder zijn wasbare luiers veel zachter voor de billetjes. Luieruitslag? Bij wasbare luiers heb je dat niet. De luiers zijn gemaakt van onder andere bamboe en katoen, terwijl wegwerpluiers absorberende korrels bevatten. Korrels die ook het huidje uitdrogen. Tot slot zijn over het algemeen kinderen eerder zindelijk door wasbare luiers. Bij wasbare luiers worden de billetjes eerder nat. Baby’s weten hierdoor eerder waardoor dit komt en ze zijn zich bewust van de gevolgen.

Hip en schoon

De wasbare luiers zijn heel trendy en verkrijgbaar in de leukste kleuren en printjes. Ben je nog niet overtuigd? Waarschijnlijk ben je dat wel door het laatste voordeel. De luiers hebben elastiek bij de rug en de beentjes, waardoor ze beter aansluiten. Wanneer de baby heeft gepoept, is de kans veel kleiner dat het onder de luier loopt.

Gooi die wegwerpluiers dus maar weg en ga voor de wasbare luiers bij Nappys.nl

Lees meer:
Handig en intiem met een babydraagzak
Compact en handzaam, YoYo buggy

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *