Ontspannen borstvoeding met voedingskussen

Borstvoeding is belangrijk

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat borstvoeding belangrijk is voor je baby. Niet alleen vanwege de voedingswaarde, het voorkomen van allergie en de automatische portie afweer tegen ziektes die je kindje zo binnen krijgt, maar ook vanwege de veilige band tussen moeder en kind die dankzij borstvoeding op een natuurlijke manier groeit. Om het zo comfortabel mogelijk te maken is een voedingskussen (soms letterlijk) het steuntje in je rug dat je nodig hebt. Het beste voor je baby is borstvoeding, en het beste voor jou is een zacht en stevig voedingskussen. Zo blijven moeder en baby blij en tevreden en dat kan niet lang genoeg duren.

Kies voor comfort

Wist je dat je zo lang borstvoeding kunt geven als je wilt? Om je kindje te ondersteunen is een voedingskussen ideaal. Zo kun je als moeder een ontspannen houding aannemen en is het geen enkel probleem als je kindje in slaap valt. De juiste ondersteuning voorkomt rug- en nekklachten, en dat maakt zowel zittend als liggend voeden een stuk eenvoudiger. Voedingskussens zijn gevuld met microvezelbolletjes of parels zodat het kussen zich aanpast aan jou en je kindje, en altijd een prettige vorm voor je lichaam aanneemt. Al tijdens de zwangerschap kun je plezier hebben van een voedingskussen, want je slaapt er heel fijn mee met je bolle buik. Een voedingskussen kan jarenlang gebruikt worden, dus het is zijn geld dubbel en dwars waard.

Lees ook: Handig en intiem met een babydraagzak

Hygiënisch en zacht

Natuurlijk wil je je baby en alle spulletjes om hem heen goed schoonhouden. Elk voedingskussen, van welk materiaal het ook gemaakt is, heeft een uitwasbare hoes. Meestal kun je een extra hoes voor je voedingskussen kopen, zodat je bij ongelukjes altijd een schone hoes kunt pakken. Het is ook leuk om te variëren met verschillende kleuren of dessins. Er zijn kussens in zachte pasteltinten of stoere prints, fluweelzachte stof of luchtig katoen. Er zijn stevig gevulde kussens waarmee je kindje veilig rechtop kan zitten, en kussens die zich goed naar je lichaam laten vormen. Wat je ook zoekt, er is een voedingskussen te vinden dat precies aan je wensen voldoet. Er zijn zelfs voedingskussens in de vorm van een groot knuffeldier. Dat is een origineel kraamcadeautje, maar als aanstaande moeder kun je natuurlijk ook jezelf een keer verwennen met zo’n grappig en nuttig voedingskussen.

Lees meer:
Stoer en oer-Hollands, de Easywalker
Back to School met Greenjump

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *