Ocean Sole: kleurrijke dieren van oude teenslippers

Crowdfunding ruimt ’s werelds meest gedragen schoeisel op

De teenslipper. Wellicht het meest gedragen schoeisel wereldwijd. Ook vaak afgedankt, verloren, vergeten .., opvallend vaak eindigend in een oceaan en meedobberend in de Plastic Soep.
Het Keniaanse ‘Ocean Sole’ verzamelt deze slippers en maakt er de prachtige dieren, kenmerkend voor de Afrikaanse savanne, van.

Dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne op Oneplanetcrowd, waar De Betere Wereld een van de oprichters van is, komen deze beelden nu ook naar Nederland.

Lees ook: Wasteboard lanceert eerste 100% circulaire skateboardlijn ter wereld.

Crowdfunding

De broers Michael en Nicholas Ninaber van Eijben zijn drie weken geleden via Oneplanetcrowd een crowdfunding campagne gestart om de beelden naar Nederland toe te halen. Dat crowdfunding hiervoor het juiste medium is, blijkt wel uit het enorme succes. Met nog 33 dagen te gaan staat de teller vandaag al op 103% van het doelbedrag van €10.000.
Dankzij het grote succes is de opstart van Ocean Sole Nederland een feit, maar hier stopt het niet. Er zijn zo genaamde ‘’stretched goals’’ in het leven geroepen. Met deze nieuwe doelen geven de broers aan wat ze kunnen gaan doen als er nog meer investeerders worden aangetrokken. Doelen zoals, het vullen van een volledige container met beelden en het ontwikkelen van nieuwe producten zoals tuinmeubels.

Werk werkt

De broers willen met de spraakmakende safaribeelden een steentje bijdragen in het opruimen en voorkomen van de Plastic Soep. ‘’Het mooie van dit project is, dat er lokaal duurzaam aan een oplossing gewerkt wordt. De kunstenaars krijgen een eerlijk loon en worden goed geïnformeerd over recycling. Het idee is dan ook: ‘trade not aid’, kort gezegd: werk werkt!’’ aldus Michael.

oceansole

Kleurrijke safari kunst

De kunstenaars van OceanSole zijn geïnspireerd geraakt door de verschillende dieren van de Afrikaanse savanne. De teenslippers, ook wel flipflops genoemd, worden verzameld en tot blokken gelijmd waaruit de dieren met de hand worden gevormd. De beelden zijn er in allerlei formaten, de grootste stijgt met twee en een halve meter boven iedereen uit. Door de kleurrijke kenmerken van de flipflops is elk levendig beeld uniek. ‘’afgelopen weekend presenteerden we de safaribeelden tijdens het festival Fabriek Magnifique. Het was fantastisch om te zien hoe vrolijk en enthousiast de bezoekers op de beelden reageerden.’’ aldus Nicholas.

oceansole

Feiten en getallen

Flipflops zijn waarschijnlijk het meest verkochte schoeisel ter wereld. Met een geschatte omzet van 15 miljard is dit meer dan de volledige markt voor sportschoenen. Met een inkomen van gemiddeld twee euro per dag, zijn flipflops het enige soort schoeisel dat het grootste gedeelte van de wereldbevolking zich kan veroorloven. Flipflops hebben een korte levensduur waarna ze worden weggegooid. Veel arme landen hebben geen goed afvalverwerkingssysteem waardoor de flipflops in het milieu en de Plastic Soep terecht komen. De Plastic Soep is een eiland van ronddrijvende plastics met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland.

www.oceansole.nl

Meer lezen?

TOMS: schoenen met een verhaal
Hardlopen op barefoot schoenen

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *