8 ideeën voor goede voornemens die je kunt halen in een maand

Denk jij dat goede voornemens altijd een jaar of langer moeten duren? Maak jij alleen goede voornemens op 1 januari (en ben je ze een week later weer vergeten)? Dan is het tijd voor verandering. Goede voornemens kun je altijd doen. En ze hoeven echt niet lang te duren. Heb je geen inspiratie voor goede voornemens? Dit zijn 8 ideeën voor goede voornemens die je kunt halen in een maand! Wist je bijvoorbeeld dat je ook hulp uit onverwachte hoek kan krijgen? Zo biedt je zorgverzekering verschillende mogelijkheden aan om gezonder te leven.

1.       Val één kilo af

In een maand is het vrij gemakkelijk om één kilo af te vallen. Begin vandaag met bijhouden met wat je eet en drinkt op een dag. Gebruik bij voorkeur een app die meteen berekent hoeveel kilocalorieën dat zijn. Je hoeft echt geen heel strikt dieet te volgen om één kilo kwijt te raken in een maand. Weeg jezelf elke week vóór het ontbijt, bij voorkeur zonder kleding aan. Zo weet je het nauwkeurigst of het werkt.

Lees ook: Afvallen met bruin vet, een zwaar ontbijt en een koude douche

2. Rook maar de helft

Het is maar een maand, dus kom op. Je kan best terug naar de helft van wat je nu rookt. Weet je wat leuk is? Je kunt meteen berekenen hoeveel geld je ermee bespaart en dat gebruiken voor iets leuks! Wie weet wil je wel definitief minderen of zelfs helemaal stoppen als de maand voorbij is. Wil je echt stoppen, maar vind je dat erg moeilijk? Je zorgverzekeraar kan je daarmee helpen. Zo steunt FBTO goede voornemens door allerlei cursussen en hulpmiddelen beschikbaar te stellen.

3. Ga 2x per week hardlopen of wandelen

De wintermaanden zijn typisch maanden waarin je lekker op de bank gaat hangen. Maar wist je dat je veel fitter en vrolijker wordt als je gaat bewegen. Ga een maand lang 2x per week een stuk hardlopen of (stevig) wandelen. Doe dat minimaal een half uur. Houd je dit een maand vol, dan kun je trots zijn op jezelf (wie weet, nog een maandje…?).

4. Ruim de zolder op

Een hele maand om de zolder op te ruimen. Dat moet lukken toch? Gek genoeg is ‘de zolder opruimen’ een van de klussen die Nederlanders het moeilijkst vinden en het vaakst uitstellen. Nou, als je dit goede voornemen hebt zul je wel moeten. Je hebt nog 30 dagen. Aan de slag!

5. Neem alle zaterdagen vrij

Oké, waarschijnlijk zal dat deze maand niet meer lukken omdat de agenda al vol is. Maar schrijf volgende maand op elke zaterdag van de maand heel groot “VRIJ” in de agenda. En wees daar ook streng in. Die dagen zijn voor jou om te relaxen of voor jullie als gezin om iets leuks te doen.

6. Heb meer seks

Seks is goed voor je. Het heeft allerlei goede effecten op je gezondheid. Bovendien is dit het goede voornemen van de meeste Nederlanders. Dus waar wacht je op? Desnoods plan je het in je agenda, maar zorg dat je deze maand eens boven het gemiddelde uitkomt.

7. Doe elke week iets voor een ander

Heb jij een oud vrouwtje in de straat wonen dat niet meer zo goed ter been is? Of heeft jouw buurman het reuze druk en eigenlijk geen tijd om de hond uit te laten? Doe een maand lang elke week iets goeds voor een ander. Dat kan van alles zijn, van boodschappen halen of een hond uitlaten tot simpelweg een bakje koffiedrinken.

8. Kook 1x per week origineel

Merk je hoe snel je terugvalt in je bekende routine als je kookt? Dat je in de supermarkt eigenlijk altijd dezelfde spullen meeneemt? Nu gaat je goede voornemen dat veranderen! Je gaat een maand lang 1x per week origineel koken. Haal een recept van internet (check hier leuke recepten met filmpjes) of uit een kookboek. Kies voor een bijzonder recept waarvan je echt nog niet weet wat het gaat worden.

Goede voornemens zijn meestal best moeilijk te houden. Waarom? Vaak simpelweg omdat er geen duidelijk eind aan is. De eerste week gaat het goed, de tweede week wordt slordiger en de derde week gaat het mis. En dat is jammer, want goede gewoonten slijten na ongeveer 3 weken vanzelf in. Daarom is het goed om het eens te proberen met een goed voornemen dat je binnen een maand kunt halen. Daarmee haal je een concreet doel, het is heel motiverend en ook nog eens leuk om uit te voeren!

Lees meer:
Broccoli-spinaziesoep met falafel
Recept: Bloemkoolpizza

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *