100% vegan kerstmarkt: VeggieWorld Winter Fair

Dampende chocolademelk, warme pumpkin soy lattes, kleurrijke kerstgebakjes en natuurlijk veel kerstcadeautjes. VeggieWorld Winter Fair is de enige vegetarische kerstmarkt in Nederland, met inspirerende gerechten en mooie cadeaus die eerlijk zijn voor mensen én dieren.
Het event is op zaterdag 9 en zondag 10 december in Expo Haarlemmermeer. Organisator Viva Las Vega’s verwacht meer dan 70 standhouders en 25 sprekers uit binnen- en buitenland en minstens 6000 bezoekers.  Een niet te missen uniek winterwonderland, ook als je zelf geen veganist bent.

VeggieWorld

Na het succes van de voorjaarsedities van VeggieWorld in de Jaarbeurs van Utrecht met ruim 8.000 bezoekers, is Nederland nu klaar voor haar eerste 100% plantaardige kerstbeurs.

Tickets

Tickets voor Veggie World Winter Fair kunt u  HIER bestellen.

Openingstijden

Zaterdag, 09.12.2017 | 10 – 20 u
Zondag, 10.12.2017 | 10 – 18 u

Dé duurzame kerstmarkt van de Benelux

Tijdens de VeggieWorld Winter Fair bieden meer dan 70 ondernemers uit binnen- en buitenland inspiratie om te experimenteren, ervaren en vooral ook te proeven van heerlijke plantaardige ontdekkingen. Pizza met plantaardige mozzarella, vleesloze filet americain, handgemaakte vegan schimmelkaas, Luikse wafels zonder zuivel of ei en roomijs van kokosmelk en dadels. Je kan het zo gek niet bedenken of VeggieWorld Winter Fair biedt een plantaardig, diervriendelijk, gezonder en duurzamer alternatief voor producten waar je vroeger dierlijke ingrediënten voor gebruikte.

Warme chocolade met marshmallows

Deze winterse VeggieWorld editie kijkt verder dan alleen eten. Je kunt er shoppen voor een duurzame kerst-outfit, dierproefvrije cosmetica testen en verantwoorde gifts scoren voor onder de kerstboom. Bij de foodtrucks geniet je van lekkere plant-based creaties. Ook is er volop inspiratie voor je vega of vegan kerstdiner bij een kookdemo of lezing. En natuurlijk is er gluhwein en warme chocolademelk met een flinke toef slagroom en marshmellows.

VeggieWorld helpt je om juist in de kersttijd, waarin we stilstaan bij de noden van anderen, op een simpele manier ook voor dieren het verschil te maken. Na deze feestelijke beurs vraag je je nooit meer af hoe je als bewuste eter de kerstdagen doorkomt!

Vegan lifestyle tijdens de feestdagen

Steeds meer bekende Nederlanders kiezen er bewust voor om minder vlees te eten of zelfs helemaal te stoppen met dierlijke producten. Eén van hen is Milouska Meulens, bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal en het het radioprogramma Vroege Vogels. Milouska eet zelf volledig veganistisch, maar voor de rest van haar gezin is dat nog even wennen. In de presentatie ‘Help, mijn moeder eet vegan!’ gaan Milouska en haar kinderen tijdens VeggieWorld samen in gesprek over feestdagen vieren in een ‘gemengd’ gezin van vega’s en vleeseters.

VeggieWorld

Het vlees van de toekomst

Eén van de hoogtepunten van de beurs is de lezing van Mark Post. Deze hoogleraar van Universiteit Maastricht heeft als eerste een burger ontwikkeld van kweekvlees. Deze ‘clean meat’ is identiek aan vlees, maar maakt dieren overbodig. Hij ontwikkelt het op basis van dierlijke cellen waarvoor het dier niet gedood moet worden. De uitkomst voor vleesliefhebbers die hun impact op dieren en het milieu drastisch willen verminderen?

Bekende Nederlandse vegans

Viva Las Vega’s wil met haar evenementen vega eten makkelijk, leuk en lekker te maken voor iedereen. Naast het organiseren van 100% plantaardige festivals en beurzen innoveert de non-profitorganisatie met virtual reality technieken in de interactieve tentoonstelling Vegxperience  en positieve campagnes om de vegarevolutie te versnellen. Viva Las Vega´s boekt ook successen in het uitbreiden van het aanbod voor veganisten, o.a. door de frietketens Manneken Pis en Smullers te overtuigen om vegan mayo bij hun patat te serveren. Begin deze maand schreef de 20.000e deelnemer zich in voor de 30-dagen uitdaging VeggieChallenge. Ook bekende Nederlanders en bloggers delen de missie van Viva Las Vega’s voor een plantaardige toekomst. Zo schreef zangeres Josje Huismans (ex-K3) een inspirerende gastblog over haar eerste maanden als veganist.

Makkelijker vaker plantaardig eten

Kom dan zeker langs om inspiratie op te doen tijdens de VeggieWorld Winter Fair. En kom je vol goede voornemens naar buiten? Daag jezelf dan uit voor de VeggieChallenge

Voor meer informatie ga naar: www.veggieworld.nl

Meer lezen?

>Vegetarisch en veganistisch in de herfst
Frietzaak Manneken Pis komt met veganistische mayonaise
>Efteling meest toegankelijke pretpark voor veganisten

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.