Anne Travel Foodie: healthy hotspot Céramique

anne travel foodie

Anne van annetravelfoodie.com deelt elke derde donderdag van de maand een gezonde hotspot op De Betere Wereld. Misschien herinner je Hearth in Amsterdam van de vorige keer nog.

“Hallo, ik ben Anne en op mijn website deel ik gezonde recepten, reisblogs en mijn favoriete hotspots! Voor mij is een hotspot een leuke plek waar je terecht kan voor ontbijt, lunch of diner. Vanaf nu zal ik elke derde donderdag van de maand een van mijn ontdekte gezonde hotspots in Nederland met jullie delen.
Mijn favorieten hebben een vernieuwende kaart met biologische, vegetarische en/of veganistische opties. We  weten inmiddels allemaal dat we voor een betere wereld minder dierlijke producten moeten eten, dus veganistische opties op de menukaart juich ik van harte toe!

anne travel foodie anne travel foodie

Dit keer reis ik af naar het zuiden van het land. Naar Maastricht om precies te zijn. Daar zit namelijk al een lange tijd Eetcafe Ceramique. En alhoewel ze absoluut niet nieuw zijn, is de kaart wel erg vernieuwend. Ze serveren namelijk naast vlees en vis enorm veel vegetarische en veganistische gerechten.
Op het menu zijn de vega(n) gerechten duidelijk aangeven. Ze hebben niet minder dan 5 veganistische voorgerechten. Op de kaart staat bijvoorbeeld een kikkererwten mango soep en kastanjechampignons gestoofd in Aceto Balsamico saus. Mijn favoriete voorgerecht bij Ceramique is de carpaccio van ingelegde gele biet met gepofte chioggia bietjes en paddenstoelen.

anne travel foodie

Ze hebben ook enorm veel vegetarische hoofdgerechten (waarvan er 3 ook veganistisch zijn en twee gluten vrij). Zo kun je gaan voor een risotto met pompoen of een witlof-rabarber lasagna. Ze hebben zelfs een vegetarische variant van de Limburgse klassieker zuurvlees.

En hoewel desserts meestal wel vegetarisch zijn, hebben ze hier ook een heerlijk zuivelvrij toetje: rabarber aardbei chutney met sorbet ijs.

Eetcafe Ceramique is dus een goede reden om eens naar de zuidelijkste stad van ons land af te reizen.

Voor meer gezonde hotspots in Nederland kan je kijken op
annetravelfoodie.com/the-netherlands.

Volg je De Betere Wereld en Annetravelfoodie al op Instagram?

 

Meer van Anne:

Gezonde koekkruiden-bites! (recept)
Gezonde pompoensoep (recept)
Healthy hotspot Hearth, Amsterdam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *