Barbecueën staat voor zomers genieten!

barbecue

Gezellig eten en drinken met vrienden familie en iedereen die je lief hebt! Lets BBQ!

Bij lekker zomers weer hoort een gezellige barbecue met familie of vrienden. Gezellig vlees grillen, lekkere salades nuttigen onder een genot van een drankje met de zon boven ons hoofd. Dit is het ideale beeld van een barbecue avond.

Maar veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat barbecueën erg schadelijk is voor het milieu. Denk alleen al aan het verbranden van de kolen, om het vlees te grillen. Of de plastic borden waarop het eten wordt geserveerd, die daarna weer in de afvalbak belanden. Om het milieu en de buren niet al te veel te belasten, heeft De Betere Wereld een aantal tips op een rijtje gezet om jouw barbecue avond toch gezellig, healthy en verantwoord te maken.

Wijn arrangement bij de BBQ
Combineer tijdens de barbecue met verschillende soorten wijnen. Om het helemaal goed te doen, kan je kiezen voor de wijnen van De Betere Wijn. Van elke bij EkoPlaza verkochte fles doneren zij 15 cent aan de organisatie I Love Beeing, die zich actief inzet voor het behoud van de bijenpopulatie. De Betere Wijn is verkrijgbaar in wit, rood en rosé. Heerlijk voor bij de barbecue, cheers!

barbecue

Barbecue aanpassen op het gezelschap
Allereerst is het belangrijk om de barbecue aan te passen op het gezelschap. Ben je met een klein gezelschap, dan is een grote barbecue overbodig. Zo voorkom je niet alleen verspilling van de brandstof, maar bespaar je bovendien het milieu op onnodige broeikasgassen.

Lees ook: Risotto van Calasparra en rode bietjes

Gebruik milieuvriendelijke brandstof
Een andere manier om rekening te houden met het milieu is door gebruik te maken van milieuvriendelijke brandstof. Als je met houtskool wilt barbecueën, kies dan bijvoorbeeld voor de verantwoorde barbecue producten van het merk Flamy. De kokosbriketten van Flamy zijn op ecologische wijze geproduceerd. Bovendien vlammen de briketten niet, waardoor het vlees nooit meer zal verbranden.
Als je een elektrische barbecue gebruikt, kan je ook rekening houden met het milieu door de barbecue tijdelijk uit te zetten als iedereen aan het eten is. Op deze manier bespaar je elektriciteit.

Maak spannende combinaties
Een échte barbecue is geen barbecue zonder een lekker stukje vlees. Maar kies dan wel voor het vlees dat verantwoord en biologisch is. Wat nog beter is, is natuurlijk een barbecue zonder vlees. Vegetarische burgers en worstjes zijn uitstekende vleesvervangers. Ook groenten lenen zich uitstekend voor de grill. En als je graag vis eet bij de barbecue, check eerst even de viswijzer voor tips over verantwoorde en bedreigde vissoorten.

barbecue barbecue

Denk aan jouw gezondheid en van de buren
Als je bij warm weer gaat barbecueën, dan bestaat het gevaar op voedselvergiftiging. Denk daarom aan jouw gezondheid en laat het voedsel niet langer dan nodig buiten de koelkast staan. Door het warme weer groeien bacteriën en schimmels heel snel. Het is daarom belangrijk om bederfelijk eten in de koelkast te bewaren. Stel de temperatuur van de koelkast in op 4°C.
Tijdens het barbecue komt er veel schadelijke rook vrij die voor overlast kan zorgen bij de buren. Zorg ervoor dat je deze rook niet inademt, maar zorg er ook voor dat jouw buren er geen last van hebben. Zij kunnen net als jij deze rook inademen.

Let’s BBQ!

Lees ook:
> Nieuw kookboek ‘Eerlijk eten’ vanaf vandaag in de winkels
Risotto van Calasparra en rode bietjes
Maaltijdbox is booming!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *