De Vegetarische Slager en Unilever gaan samen verder

“Volgende stap om uit te groeien tot de grootste slager ter wereld’’

Rotterdam/Breda, 19 december 2018 – Unilever neemt De Vegetarische Slager over. Voor Unilever past de acquisitie naadloos in de strategie om het portfolio uit te breiden met plantaardige voedingsmiddelen die gezonder zijn en een lagere impact op het milieu hebben. Daarnaast speelt Unilever met de acquisitie in op de groeiende consumententrend om regelmatig een dagje geen vlees te eten. Voor De Vegetarische Slager ligt de overname in lijn met de groeiambitie om ‘de grootste slager ter wereld te worden’ en hiermee de bio-industrie overbodig te maken. Oprichter Jaap Korteweg: “Het internationale netwerk van Unilever in 190 landen geeft ons hiervoor alle mogelijkheden”.

Jaap Korteweg, negende generatie boer en groot vleesliefhebber, werd vegetariër en richt De Vegetarische Slager in 2007 op vanuit zijn eigen behoefte aan lekker vlees waar geen dieren voor nodig zijn. De producten van De Vegetarische Slager liggen bij ruim 4.000 verkooppunten in 17 landen. De overname door Unilever komt volgens hem precies op het juiste moment. “We willen de volgende stap nemen, wereldwijd gaan. Onze missie is om plantaardig vleesch de standaard te maken. Het is geweldig dat deze ambities met Unilever in een stroomversnelling komen.

Lees ook: De nieuwste vegetarische vleesvervangers!

” Unilever en De Vegetarische Slager werken sinds 2016 samen. Ze brachten toen de ‘Vegetarische Gehacktballetjes in pinda- en tomatensaus’ in co-branding onder het merk Unox op de markt.

Met de vandaag aangekondigde acquisitie neemt Unilever een volgende stap naar een portfolio met meer vegetarische producten. Unilever telt op dit moment in Europa bijna 700 producten met het vegetarische productkeurmerk. In Nederland zijn dit producten van onder meer de merken Unox, Knorr, Hellmann’s, Conimex en Ben & Jerry’s.

Nitin Paranjpe, President Foods & Refreshment Unilever: ”Wij zien dat onze ‘brands with a purpose’ harder groeien, beter aansluiten bij wat consumenten willen en zorgen voor maatschappelijke impact. De Vegetarische Slager heeft een duidelijke missie, veel trouwe ambassadeurs en een sterke positie in de markt en op social media. Met deze samenwerking laten we het merk De Vegetarische Slager en zijn missie wereldwijd groeien en versnellen we tevens onze strategische koers richting meer plantaardig eten.’’

De overname betreft de fabriek in Breda, de marketing & sales organisatie in Utrecht en het restaurant in Den Haag. Bij De Vegetarische Slager werken 90 mensen die allemaal in dienst blijven.
De acquisitie is naar verwachting voor het einde van 2018 afgerond. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Unilever in Nederland

Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Pukka, Rexona, Robijn, Sun, Unox en Zwitsal. Bij Unilever in Nederland, inclusief het Corporate Centre, deBrug (kantoor Unilever Benelux), Unilever Research & Development Vlaardingen en de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn, werken in totaal circa 2.700 mensen. De fabriek produceert zowel voor de Nederlandse als Europese markt. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Over De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager heeft de ambitie de grootste slager ter wereld te worden, met vegetarisch vleesch dat in smaak, structuur, beleving en voedingswaarde wedijvert met dierlijk vlees. Oprichter Jaap Korteweg werd twee keer Ondernemer van het Jaar en noteerde in afgelopen 3 jaar driemaal een top-5 positie in de Duurzame 100 van Trouw. Meer informatie over De Vegetarische Slager is te vinden op www.devegetarischeslager.nl

Lees meer:
SuperRoots, plantaardig alternatief voor suiker dat ook nog eens de darmwerking bevordert!
Nominaties ‘Gouden Windei’

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.