Duurzame kerstpakketten: dé trend van 2017!

duurzame kerstpakketten

Trendwatchers zijn gaan kijken welke kerstpakketten dit jaar hot zijn. Een verrassende en hoopvolle uitkomst: vooral duurzame en fairtrade kerstpakketten zijn dé trend van 2017!

duurzame kerstpakketten

Waarom duurzame kerstpakketten?

De kerstdagen zijn voor veel mensen lastig. Het is een tijd waarin we worden geconfronteerd met slecht nieuws, maar ook met meelijwekkende beelden van organisaties die om donaties vragen. Daarnaast is het een tijd waarin we ons zelf volstoppen met allerlei lekkere hapjes. Een tijd van goede voornemens.

Als we een duurzaam kerstpakket aanschaffen, hoeven we ons minder schuldig te voelen over het milieu of slechte werkomstandigheden. Er zijn pakketten met alleen duurzaam gemaakte producten, maar ook met fairtrade producten waarbij rekening is gehouden met de mensen die eraan hebben meegewerkt. Het mooist is een combinatie van beide: een pakket met fairtrade producten die zijn gemaakt met oog voor mens en milieu.

Lees ook: Een duurzaam kerstdiner.

Extra genieten met een goed gevoel

Met een duurzaam kerstpakket kun je tenminste lekker genieten van de inhoud. Het is natuurlijk ook heel erg fijn dat het minder belastend is voor het milieu dan een regulier kerstpakket. Daarom worden deze kerstpakketten al jaren uitgedeeld bij bedrijven die oog hebben voor het milieu. Het is een nieuwe hype, die bijzonder positief is voor onze omgeving. En dát geeft pas echt een knus en ontspannen kerstgevoel.

Waar haal je een duurzaam kerstpakket?

Duurzame kerstpakketten kun je (helaas) nog niet overal vinden. Ook moet je opletten dat niet elk kerstpakket dat op internet wordt aangeboden ook echt duurzaam is. Duurzame kerstpakketten zijn vaak ietsje duurder dan ‘gewone’ pakketten, dus worden er ook ‘gewone’ pakketten als ‘duurzaam’ aangeprezen. Het is dus verstandig om dit goed uit te zoeken. Er zijn wel webshops die speciaal duurzame pakketten hebben samengesteld, zoals kerstpakkettenkiezer.nl. Deze kerstpakketten zijn gegarandeerd duurzaam geproduceerd en er is ook rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden van de medewerkers. Wel zo fijn om dat zeker te weten!

Meer lezen

Zitten is het nieuwe roken
Smaackmakers: 3 trends in de wereld van food

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *