EAT THIS! Van voedselvraagstukken tot hapklare porties

eat-this

Food-evenement op 16 oktober!

Een foodevent van diner tot diep in de nacht: Dat is EAT THIS! op 16 oktober in Het Sieraad in Amsterdam. EAT THIS! is er om op Wereldvoedseldag complexe voedselvraagstukken te verwerken tot goed te verteren porties. Want eten is de basis waarop je bouwt. En dus willen we op EAT THIS! samen met jou en dé voedseldenkers van dit moment praten over honger, de keurmerkparade, voedseljournalistiek, bio-ananas en ‘groene’ chocola. Met o.a. Pablo Tittonell, Ann Marie Gardner (Modern Farmer), Teun van de Keuken en met elkaar. Minister Ploumen geeft de aftrap.

In de cacaoverwerking komt nu eenmaal slavernij voor, suiker moet echt chemisch gereinigd en gebleekt worden, graan en rijst zijn bulkproducten, en we kunnen er toch niks aan doen dat 800 miljoen mensen honger lijden… toch?

We krijgen een voedselsysteem voorgeschoteld dat is zoals het is: EAT THIS! Maar het kan en moet anders!
Kom luisteren naar inspirerende sprekers, meepraten in de World Food Radio Show, wereldse happen eten. Leef je uit tijdens een masterclass campagnevoeren en ga lekker met je voetjes van de vloer op een heuse Pineapple Party. Wie TED Talks verslindt over voedsel, eerlijk eten en duurzaamheid, wie droomt van het opzetten van een eigen campagne of onderneming, wie houdt van lekker eten of gewoon graag meer leert over ons voedsel en de invloed ervan op de wereld, die mag EAT THIS! niet missen.

Datum: donderdag 16 oktober 2014
Tijd: 18:00 – 3:00 uur
Locatie: Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam
Info: eatthis.nu Toegang: €12,50 (CJP €10,00)

Het programma 
Volg EAT THIS! op Twitter en Facebook voor updates over het programma. Op het menu:
Lilianne Ploumen: Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Pablo Tittonell: Hoogleraar Farming Systems Ecology Wageningen University
Ann Marie Gardner: Editor in Chief Modern Farmer
Teun van de Keuken: Tony’s Chocolonely en Keuringsdienst van Waarde
Henk Wildschut: Fotograaf; Met zijn serie ‘Ons dagelijks brood’ exposeerde hij vorig jaar in het Rijksmuseum en hij won met zijn werk al verschillende prijzen, onder meer de Dutch Doc Award.

Over Wereldvoedseldag
16 oktober is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Wereldwijd worden er acties en evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor de grote voedselvraagstukken van dit moment. In Nederland is er dit jaar voor het eerst EAT THIS! Een initiatief van OneWorld en Oxfam Novib in samenwerking met FairFood, YFM en FoodGuerrilla dat wordt ondersteund door Triodos Foundation en de Nederlandse Postcode Loterij. Kijk voor meer info op eatthis.nu

Lees ook:
>  Bio+ melk nu gegarandeerd Hollands
>  Voedselproductie leidt tot honger

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *