Foodinspirator Jacinta Bokma: verander je leven met Flow Food (win)

jacinta bokma

Blog door Jacinta Bokma

Begin jij iedere dag met een glaasje lauw water met citroen, sport je drie keer in de week, sla je nóóit je ontbijt over en eet je louter een handje ongebrande nootjes als je lekkere trek hebt? Néé? Ik ook niet. En toch heb ik jou iets te vertellen.  

De kick van het koken is voor mij: verleiden en ontdekken. Voor ‘Puur Plantaardig’ en ‘De Snelle Vegetariër’ ontdekte ik door proeven en proberen: super ontbijtmuffins, energiereepjes, hemelse modder, wonderaïoli en raw courgette-spaghetti. Dankbaar hoeveel mensen daar blij en bevlogen op reageerden. Het gaf mij de boost dóór te gaan, niets maakt mij zo gelukkig als het grenzeloos creëren van wat ik flow food recepten noem. Eten waar je écht blij van wordt. Ik neem je mee in die fantastische ontdekkingsreis. In De Snelle Vegetariër staan qr-codes naar filmpjes; bij veel recepten geef ik je variaties, waardoor je steeds net anders jouw favoriete gerecht kunt bereiden.

jacinta bokma

Fotografie: Huib van Wersch, fotootjes.nl, styling: Birgitta Gadellaa

 

Wat mij drijft? Duurzaam gaan voor een betere kwaliteit
Ik kies voor biologische melk van de Hollandse koe, als het even kan van Demeter. Als ik weet dat mijn eten eindeloze kilometers heeft afgelegd en door uitgebuite arbeiders is geteeld kies ik liever voor biologische producten van onze koude grond. Minstens zo lekker, met liefde geoogst door de boeren van de buurt. Puur en eerlijk, er zijn zoveel lovenswaardige initiatieven op dat gebied! Als moeder van vier denk ik: de basis van mijn recepten moet vertrouwd en goed zijn.

Eten is liefde 
Daarom heb ik mijn hart verpand aan mooie, innovatieve merken. Omdat zij niet louter voor schaalvergroting en winst gaan, maar voor een gezond, gifvrij, blij lijf. Zoals Proviand. Vlees van… groente! Peen, ui en erwt uit onze eigen regio. Hoe geweldig is dat. Een revolutie, bedacht door voedseltechnoloog Paul den Dulk, die samen met directeur Menco Sandstra na Holland nu heel Europa verovert.

Flow food factor
We hebben maar één aardbol. Voor de negen miljard mensen die er straks zijn hebben we dríe wereldbollen nodig om iedereen te voeden. Door keuzes te maken in ons voedingspatroon kunnen wij een verschil maken; onze vorken als wapens. En dat kan met heel lekker eten, de juiste receptuur. Dat is mijn flowfood factor. Laat me je verleiden vaker verrukkelijk plantaardig te genieten. Ik gun je mijn tips, trics en ideeën. Eet lekker en zorg goed voor jezelf en je geliefden. Enjoy!


Hier deel ik alvast enkele recepten met jullie, lezers van De Betere Wereld!

 

jacinta bokma


Over Jacinta Bokma

Jacinta Bokma is foodinspirator en founder van traineeship Vegacademy en Veggie Bite Award voor Meest Innovatieve Gezonde Supermarktproduct. Jacinta’s twee kookboeken Puur Plantaardig en De Snelle Vegetariër zijn beide winnaar Gourmand World Cookbook Awards. De Dunne Vegan, de midprice editie van Puur Plantaardig ligt Nu in de winkel.

www.facebook.com/deVegetarier en volg Jacinta Bokma ook op Instagram, voor zinnenprikkelende foto’s!

jacinta bokma
Mail & Win! UPDATE

Onder onze lezers verloten wij 3 exemplaren van foodinspirator Jacinta Bokma’s kookboek De Snelle Vegetariër (twv € 19,95; Karakter Uitgevers, ISBN 9789045200507). Maak kans op het boek (dat is onderscheiden met de Gourmand World Cookbook Award), en vul je hieronder je naam en adresgegevens in. Veel geluk!

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

Gerelateerd
>  Lekker biologisch met nieuwe rijstdrank
>  Kom tot bloei, voor een betere wereld
>  Recepten Jacinta Bokma’s crazy tasty BBQ, geselecteerd voor De Betere Wereld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *