Journalist fietst van Zwolle naar Bali

Tieme-Hermans

30.000 duurzame kilometers

Journalist Tieme Hermans (26) vertrekt op eind juni vanuit zijn woonplaats Zwolle om in twee en een half jaar tijd naar Bali, Indonesië te fietsen. Tijdens deze reis, die hem in 30.000 kilometer door 30 landen brengt, schrijft hij over duurzaamheid, eetcultuur en zijn ervaringen.

Tieme Hermans

De lange fietstocht begint in zijn woonplaats Zwolle, en zal hem via Oost-Europa naar Iran voeren om te overwinteren, waarna hij onderlangs Rusland China in fietst om zuidwaarts te rijden naar Pakistan en India. Vervolgens zet hij zijn zinnen op Zuidoost-Azië om via Maleisië naar Indonesië te koersen. Zijn verlangen om te reizen is volgens Hermans geboren uit enorme nieuwsgierigheid naar andere culturen, keukens en leefwijzen. Zijn doel is om hierover te schrijven voor Nederlands publiek om lezers te prikkelen om eens te denken voorbij de grenzen van hun eigen wereld. Zo hoopt hij op positieve wijze te schrijven over gastvrijheid in Iran, over eten bij nomaden in het hooggebergte en wil hij duurzame pioniers spreken in de landen waar hij komt.

Daarnaast hoopt de avonturier terug te komen met een culinaire schat aan recepten en verhalen van over de hele wereld. Enthousiast vertelt hij: “Ik wil echte borsjt maken met een Oekraïense baboesjka, de perfecte curries uit de Punjab ontdekken en leren wat echte saté is bij een Indonesisch gezin.”

Tieme Hermans

De journalist reist alleen, maar dat ziet hij juist als voordeel: “Wat ik mee ga maken zijn levenslessen die je niet leert uit een boekje en die intens zijn omdat ik altijd teruggeworpen word op mezelf en op hulp van mensen die ik niet ken. Juist door zo langzaam te reizen beleef je alles volledig. Ik heb veel gereisd met openbaar vervoer, maar nu zoek ik meer vrijheid en lagere snelheid.”

Duurzaamheid is de rode draad die door de reis van de schrijver heenloopt legt hij uit; “Ten eerste reis ik per fiets, wat op zich al erg groen is. Daarnaast verbruik ik geen fossiele energie omdat ik die zelf opwek, ik slaap in een tent en ga mijn eten lokaal inkopen, het liefst biologisch.”

Tieme Hermans

Over duurzaamheid en zijn ervaringen bericht Tieme onder meer via duurzaamheidsplatform De Betere Wereld. Directeur Almar Fernhout omarmt het initiatief van harte:” Tieme ken ik als een ondernemende en talentvol journalist we steunen deze sportieve en duurzame fiets expeditie dan ook graag. Tieme zet hem op!”

www.tiemehermans.nl

Lees ook:
>
Russisch paradijs
> Borsjtst in Odessa
> Bio in Bucovina
> Groene wijn in Tsjechië
> Celebrities van het dal
> De kracht van de Duitse zon
> De eerste pedaalslagen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *