Samen eten verbindt. Week tegen eenzaamheid 2015

tegen eenzaamheid

Kom in actie tijdens de week tegen de eenzaamheid en verbindt.

Samen eten verbindt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen. Daarom vindt tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 24 september t/m 3 oktober de actie De Langste Eettafel van Nederland plaats. Iedereen kan heel makkelijk meedoen. Samen maken we De Langste Eettafel van Nederland een succes!

tegen eenzaamheid

In het hele land gaan mensen met elkaar aan tafel, aan grote en kleine eettafels. Door jouw tafel aan te melden op samentegeneenzaamheid.nl en te verbinden, maken we – virtueel – een kilometerslange eettafel. Schuif ook aan!

Zelf een etentje organiseren
Kom erbij en organiseer ook een eettafel! Je houdt het klein door thuis de tafel te dekken en een aantal mensen uit te nodigen, maar je kunt ook een groter evenement organiseren, bijvoorbeeld in het verzorgingshuis van een familielid of in de bedrijfskantine.

Kijk voor meer informatie op samentegeneenzaamheid.nl

Aanschuiven aan een eettafel
Je kunt ook meedoen aan de actie door bij een ander te gaan eten. Doe dat, daarvoor worden de eettafels georganiseerd! Of neem iemand mee naar een etentje die uit zichzelf niet zou gaan. In de agenda op samentegeneenzaamheid.nl vind je alle eettafels en zie je waar je kunt aanschuiven en lekker mee kunt eten.

Ga naar de agenda op samentegeneenzaamheid.nl

Week tegen Eenzaamheidtegen eenzaamheid
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan met eenzaamheid geconfronteerd worden. In de Week tegen Eenzaamheid pakken we eenzaamheid aan. Bijvoorbeeld met de Langste Eettafel van Nederland. Thema dit jaar is ‘Kom erbij & verbind’.

Coalitie Erbij
De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die samen een vuist maken tegen eenzaamheid in Nederland. Zie www.eenzaam.nl

Groen verbindt ook:
>  Op Burendag ontstaan de mooiste dingen
>  Groen initiatief van Oranje Fonds

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *