Vegan mac ’n cheese

Ingrediënten

  • Voor de saus:
  • 35 gram edelgist
  • 35 gram bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • snufje kurkuma
  • 2 eetlepels bouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 500 milliliter water
  • 1 theelepel mosterd
  • ·250 gram volkoren macaroni
  • 500 gram broccoli

Bereiding

Meng edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes borrelen. Laat de saus indikken en voeg op het einde mosterd toe.

Snij de broccoli in roosjes en stoom het binnen 8 minuten gaar. De pasta moet ook 8 minuten koken, ideaal om de broccoli erboven te stomen!

Tip: Ben je dol op dit recept? Maak dan wat extra saus en vries het in (bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes). Zo heb je altijd wat achter de hand voor als je dit gerecht snel klaar wil hebben

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

> Zo blijf je op de hoogte van alle trends op het gebied van  healthy lifestyle!

> Maak je kans op mooie prijzen!

> Ontvang je recepten waarbij het water je in de mond loopt!

> Als nieuwsbrief abonnee krijg je super scherpe aanbiedingen van biologische producten!

Ontvang tijdelijk bij inschrijving het gratis vegan magazine cadeau!

 

U bent succesvol aangemeld.