Vegan mac ‘n cheese

Kaas, kaas, kaas.

Een eigenlijk onmisbaar ingrediënt in de keuken, van lunch tot diner, waar menigeen aan verslaafd zegt te zijn. Zeker wij Hollanders kunnen er maar moeilijk omheen, maar hoe doe je dat als je diervrij wilt eten? Hieronder een recept voor een plantaardige versie van het, vooral in de VS, immens populaire mac ‘n cheese!

Vegan kaasvervangers

Omdat het een saus wordt is de kaas hier vrij makkelijk te vervangen, maar dat geldt niet voor elk recept. Ben je op zoek naar een plantaardige vervanger van bijv. roomkaas, feta of mozzarella? Lees dan zeker ons artikel over hoe je zelf plantaardige kaasvervangers maakt.

Ingrediënten

  • Voor de saus:
  • 35 gram edelgist
  • 35 gram bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • snufje kurkuma
  • 2 eetlepels bouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 500 milliliter water
  • 1 theelepel mosterd
  • ·250 gram volkoren macaroni
  • 500 gram broccoli

Bereiding

Meng edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes borrelen. Laat de saus indikken en voeg op het einde mosterd toe.

Snij de broccoli in roosjes en stoom het binnen 8 minuten gaar. De pasta moet ook 8 minuten koken, ideaal om de broccoli erboven te stomen!

Tip: Ben je dol op dit recept? Maak dan wat extra saus en vries het in (bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes). Zo heb je altijd wat achter de hand voor als je dit gerecht snel klaar wil hebben.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.