Vitamine K2 MK7 voor uw botten en bloedstolling

Vitamine K2 MK7_vitaminesperpost

Heeft u wel eens van vitamine K2 MK 7 gehoord? Het klinkt bijna als een scheikundige formule, maar deze vitamine is niets meer of minder dan een goed opneembare variant van vitamine K2. Vitamine K2 is essentieel voor het menselijk lichaam. In dit artikel leggen we uit waarom.

Tekst: Marceline Geelen

Om te beginnen, is vitamine K2 een in vet oplosbare vitamine, die deels door bacteriën in de dikke darm wordt aangemaakt. Dit gebeurt vanaf de leeftijd van ongeveer drie maanden. Omdat het menselijk lichaam dan pas in staat is om zelf K2 te produceren, wordt aanbevolen om zuigelingen in de eerste drie maanden een aanvulling met vitamine K druppels te geven. Onze darmen maken ongeveer 50% van de referentie-inname van vitamine K aan. Het is dus van belang dat we deze vitamine ook uit onze voeding halen. Vitamine K draagt namelijk bij aan een goed verloop van de bloedstolling, het speelt een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan het behoud van sterke botten.

Vitamine K1 en K2 

We kunnen vitamine K onderverdelen in twee varianten: K1 (phylloquinon) en K2 (menaquinonen). Vitamine K2 MK 7 hoort bij de laatste variant. We treffen vitamine K1 vooral aan in plantaardige oliën en in geringe hoeveelheden in fruit, zuivel en brood. Vitamine K2 zit vooral in kaas, eieren, zuivel en vlees. Een bekend Japans gerecht dat wereldwijd bekend staat als een ‘vitamine K2-bom’ is nattō. Het is de grootste bron van natuurlijke vitamine K.

Wat is nattō? 

Vitamine K2 MK7_vitaminesperpost

Nattō is een populair Japans gerecht dat wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het gerecht, dat er in onze westerse ogen niet direct appetijtelijk uitziet, is volgens de overlevering ooit per toeval ontstaan. Toen in een vroege boerennederzetting in Japan een pot daizu (gedroogde sojabonen) als avondmaal werd gekookt, zouden enkele warme bonen op het stro zijn gevallen. Dit stro fungeerde als bodembedekking. De warme bonen kwamen in aanraking met de natuurlijke bewoner van dat stro: nattō kin (Bacillus subtilus, die ook wel bekend staat als hooibacterie). Na een dag trad de fermentatie in en zodoende ontstond het karakteristieke rijke aroma en de draderige textuur van de bonen. Sindsdien is nattō een geliefd gerecht in de Japanse keuken. De oermens kon natuurlijk nog niet weten dat het tevens een bijzonder voedzaam gerecht is en een echte K2-knaller.

Sojavrije voedingssupplementen met vitamine K2 MK7

In Nederland gruwelen de meeste mensen van gefermenteerde sojabonen. Wij krijgen vitamine K2 vooral binnen via dierlijke producten. Mensen met een veganistische of raw food levensstijl zouden hier wellicht rekening mee moeten houden. Gelukkig hoeven we nu niet ineens met z’n allen fanatiek aan de nattō. Op de markt zijn immers diverse (sojavrije) voedingssupplementen beschikbaar die vitamine K2 met menaquinone-7 (MK7). Bij vitaminesperpost.nl verkopen we alleen de VitaMK7®. Deze natuurlijke sojavrije vitamine K2 MK7 wordt op een geavanceerde manier geproduceerd door het bedrijf VitaminK7. Deze vorm van vitamine K is de goed opneembare vorm van K2. De vitamine K2 wordt verkregen door middel van een natuurlijk fermentatieproces met behulp van Bacillus subtilis ssp nattō-culturen (bacteriën). Alleen deze Bacillus subtilis ssp nattō-bacteriën worden gebruikt om een ​​goede en natuurlijke sojavrije vorm van vitamine K2 te verkrijgen die voor 99% uit menaquinone-7 bestaat. Dit unieke productieproces is gepatenteerd in Europa, Amerika en Japan en staat er garant voor dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen, oplosmiddelen, E-nummers of conserveringsmiddelen.

Prijs en verkrijgbaarheidVitamine K2 MK7_vitaminesperpost

Bij vitaminesperpost.nl verkopen we twee varianten van vitamine K2 MK7: Vitamine K2 MK7 100 mcg (60 capsules; € 24,95) en Vitamine K2 MK7 200 mcg (60 capsules; € 29,95). Zowel de inhoud als de capsule van onze vitamine K2 MK7 supplementen is van plantaardige oorsprong. De capsules zijn daarom geschikt voor vegetariërs en veganisten. De formule is tevens sojavrij.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Meer Lezen:

Einde aan stress met duizendpoot ashwagandha
Voeding voor je gewrichten!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *