Vrijdag 26 mei: Dag van de Asperge

In het voorjaar gaat het hart van de liefhebbers harder kloppen: de Nederlandse asperge is dan weer verkrijgbaar tot eind juni. Er zijn echter ook nog Nederlanders niet bekend met het witte goud. Zonde, want het is een makkelijke, gezonde en vooral lekkere groente waarmee je alle kanten op kunt.

Ze bevatten veel vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Er wordt beweerd dat ze een gunstige uitwerking hebben op de bloeddruk, het hart en de nier- en leverfunctie. Dankzij deze kwaliteiten zou je ze makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Passie voor asperges!

Wij zijn groot fan van asperge! Het is de lekkerste en meest unieke groente in Nederland en daarbij ook nog eens erg gezond. Wij willen onze passie graag met heel Nederland delen en organiseren daarom de Dag van de Asperge op vrijdag 26 mei 2017.

Op deze dag zijn overal in het land leuke evenementen, kortingen en aantrekkelijke acties! Kies bijvoorbeeld voor korting op een heerlijke aspergelunch of –diner bij een restaurant of profiteer van leuke acties bij teler of supermarkt en haal zelf verse asperges. Heerlijk kokkerellen met dit unieke seizoen product! Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is?
Bekijk de deelnemende bedrijven op www.dagvandeasperge.nl!

Er valt wat te winnen…

Natuurlijk verloten we deze dag ook een aantal toffe prijzen, zoals een wellness weekend en asperge smulpakketten! Wil je hier kans op maken? Geniet op 26 mei van een van de evenementen of acties en laat je e-mailadres achter bij een van de deelnemende bedrijven. Uiterlijk 6 juni 2017 maken wij de winnaars bekend!

Dag van de Asperge

Meer over Asperges?
Zo maak je asperges perfect klaar
> Asperges zijn gezond én goed voor je lijn
Het teeltproces van de asperge

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *