Witte asperges met noodles

Hollands schoon op z'n Japans

Wist je dat de asperge een uniek en veelzijdig product is? Het is de perfecte groente voor gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijden. Je kunt asperges natuurlijk traditioneel bereiden met ham, ei en een botersaus, dit blijft voor velen een favoriet recept. Maar gooi ze ter afwisseling eens in de wok of voeg ze toe aan je salade! Asperges kun je op vele manieren combineren. Probeer ze bijvoorbeeld eens met noodles.

Op z’n Japans: Asperges met noodles

Voor 4 personen, klaar binnen 30 minuten.

Ingrediënten:

2 kg asperges, 1 bosje bieslook, 1 el japanse sojasaus sesamolie, 2 sjalotjes, 6 shii-take paddestoelen, 6 kastanje champignons, 100 gr oesterzwammen, 300 gr biefstuk, 400 gr noodles (of mie).

Bereiding:

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. 1 cm.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon, ontdoe ze van de steeltjes en snijd ze in vieren.
  4. Hak de sjalotjes en de bieslook fijn.
  5. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  6. Kook de noodles (of mie) gaar en houd warm.
  7. Laat de olie zeer heet worden en bak de asperges gedurende 2 a 3 minuten.
  8. Voeg hier de biefstukreepjes, de paddenstoelen en de sjalotjes toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
  9. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout en serveer dit met de noodles.

Meer heerlijke recepten, schil- en bereidingstips, aspergeweetjes en leuke uitjes vind je op www.aspergecentrum.nl

Meer over Asperges?
Zo maak je asperges perfect klaar
> Asperges zijn gezond én goed voor je lijn
> Vrijdag 26 mei: Dag van de Asperge

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.