Wonderkruid Kurkuma in opmars

Je hoort wel eens: je bent wat je eet. Alleen al vanuit dat oogpunt is het interessant om je te verdiepen in het kruid kurkuma. Sinds kort is ontdekt dat curcumine de actieve stof in kurkuma is en dat deze curcumine verantwoordelijk is voor alle voordelen die traditioneel in verband worden gebracht met kurkuma. In de Ayurvedische kruidenleer kent kurkuma al eeuwen vele toepassingen.

Een waar wonderkruid

Kurkuma (Curcuma longa), staat in Nederland ook wel bekend als geelwortel. Het is een kruid uit de gemberfamilie en verantwoordelijk voor de prikkelende smaak en gele kleur van kerriegerechten. In India, waar het kruid al vierduizend jaar geleden voor het eerst werd beschreven, wordt kurkuma dan ook al sinds jaar en dag gebruikt als huis-, tuin- en keukenmiddel. In Nederland is het moeilijk om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kurkuma te komen, omdat de stof in de Hollandse traditionele keuken nauwelijks wordt gebruikt. Deskundigen stellen echter dat de gemiddelde mens met ongeveer 400 mg curcumine de dag zou moeten beginnen.  Dat is behoorlijk wat. Gelukkig zijn er capsules met curcumine-extract die dan uitkomst kunnen bieden.

kurkuma kruid

Soepel blijven bewegen met Kurkuma-extract

De chemische naam voor curcumine is diferuloylmethaan. De belangrijkste voordelen van deze antioxidant zijn dat curcumine goed is voor het hart en de bloedvaten. Bovendien kan het de gal- en leverreiniging ondersteunen en bijdragen aan een verantwoorde bloedsuikerspiegel. Ook mensen die veel bewegen en soepele gewrichten willen behouden, kunnen baat hebben bij capsules met kurkuma-extract. Daarnaast wordt er steeds meer onderzoek verricht naar de mogelijk positieve invloed van kurkuma-capsules op het geheugen. Uit onderzoek is tevens gebleken dat bioperine (zwarte peperextract) bijdraagt aan de opneembaarheid van curcumine door het lichaam. Helaas blijkt er intussen ook curcumine op de markt te zijn die zogenaamd is ‘verrijkt’ met synthetische curcumine maar wordt verkocht als curcumine-extract. Dit is helaas schadelijk voor de totale curcuminemarkt.

Hoog gedoseerde Kurkuma + Zwarte peper voor een betere opnamecurcumine complex vitamine per post

Zoals eerder genoemd, zijn er gelukkig ook betrouwbare Kurkuma capsules verkrijgbaar! Zo bevatten de Curcumine C3 Complex capsules van Healthy Vitamins™ niet alleen 500 mg kurkuma, waarvan 95 procent curcuminoïden (475 mg), maar ook 5 mg bioperine (zwarte peper extract) voor een betere opname. Ze zijn afkomstig van het gerenommeerde bedrijf Sabinsa.

Verkrijgbaar bij vitaminesperpost.nl

Kurkuma-extract met bioperine is verkrijgbaar via www.vitaminesperpost.nl. Aan de hoog gedoseerde capsules met de belangrijkste stof in Kurkuma, Curcumine C3-complex™, is voor een betere opname zwarte peper  toegevoegd. Een verpakking met 60 capsules kost € 29,95.

Over Healthy Vitamins™

Healthy Vitamins™ is de overkoepelende organisatie waar diverse bedrijven onder vallen: vitaminesperpost.nl en Superfruit.nl. Het streven van Healthy Vitamins™ is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Meer Lezen:

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *