Astragalus voor extra ‘Qi’

Heeft u al eens van astragalus gehoord? Astragalus (ook wel hokjespeul genoemd) is een krachtig kruid dat al 2000 jaar in de traditionele Chinese kruidenleer wordt toegepast om het immuunsysteem te stimuleren. Ideaal dus om goed voorbereid mee de herfst in te gaan.

Tekst: Marceline Geelen 

Astragalus wordt boven alles als een ‘adaptogeen’ beschouwd. Adaptogenen zijn kruiden en stoffen die de mentale en lichamelijke weerbaarheid kunnen verhogen bij kortdurende periodes van stress. Vanuit dat perspectief zouden adaptogenen in onze 24-uurs maatschappij waarin we alsmaar haast hebben, welhaast deel uit moeten maken van ons dagelijks menu. De Chinezen geloven zelfs dat we door de inname van astragalus extra levenskracht oftewel ‘Qi’ verwerven.  

Voedingssupplementen met astragalus

Voedingssupplementen met astragalus worden gemaakt van de wortel van de plant. In de traditionele Chinese kruidenleer wordt deze wortel meestal via een afkooksel verwerkt: ze worden in water gekookt en daarna verwijderd. Vaak wordt astragalus met andere kruiden gecombineerd, zoals bijvoorbeeld ginseng. De Chinese naam van het kruid, Huang Qi, betekent overigens ‘gele leider’, wat weer verwijst naar het belang van de plant in de traditionele kruidenleer. Er wordt nog dagelijks volop onderzoek gedaan naar de positieve kenmerken van astragalus, omdat er aanwijzingen zijn dat er nog meer interessante toepassingen mogelijk zijn. 

Lees meer: Een eiwitrijk ontbijt: de beste start van de dag!

Astragalus: perfect voor elke dag

Met aankomende herfststormen en de drukte van het post-vakantieleven weer bovenaan de agenda, is het stimuleren van het immuunsysteem wellicht geen slecht idee. Met zijn veronderstelde weerstandsverhogende kwaliteiten is astragalus dus een perfecte aanvulling op uw dagelijkse voedingspatroon. Want wie zegt er nu nee tegen wat extra ‘qi’? 

Prijs en verkrijgbaarheid

Bij vitaminesperpost.nl kunt u astragalus-capsules kopen. Deze bestaan uit een hooggedoseerd astragalus-extract en zijn geschikt voor vegetariërs. Een verpakking met 60 vegetarische capsules is verkrijgbaar voor € 16,95.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Lees ook: Het belang van vitamines wordt onderschat

Lees ook: Celzouten helpen je lijf helen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.