Maca: goed voor het libido van man én vrouw

Rauw is deze knol niet echt lekker, maar gelukkig is-ie tegenwoordig ruimschoots in tablet-, capsule- en poedervorm verkrijgbaar: de maca. Deze Peruaanse wortel staat volop in the picture als superfood. Maca wordt door inheemse Peruanen gebruikt en vereerd omdat het een uitstekende natuurlijke bron van vitamines en mineralen is en vele toepassingen kent. Loopt het niet lekker tussen de lakens? Natuurlijk afrodisiacum maca kan uitkomst bieden!

Tekst: Marceline Geelen

Maca (Lepidium meyenii) werd al door de Inca-krijgers in Peru gegeten voordat ze de strijd in gingen. Volgens de overlevering maakte het hen alert en gaf het hen onuitputtelijke energie en kracht. De knol behoort tot de familie van de radijs en staat ook bekend als de ‘Peruaanse ginseng’ genoemd. Maca is rijk aan vitamine B12, wat handig is als u veganist bent. Daarnaast bevat het de vitamines B1, B2, D en E en zit maca boordevol calcium, zink, magnesium, ijzer, fosfor en aminozuren. In Peru en inmiddels ver daarbuiten wordt maca geregeld ingezet als afrodisiacum omdat het een gunstige invloed heeft op het libido van zowel man als vrouw. Niet in de laatste plaats omdat het uithoudingsvermogen met maca wordt vergroot.

Lees ook: Super EPA-visolie voor focus in de ratrace van ons bestaan

Maca als voedingssupplement

Hoewel de meeste mensen in het  Westen de smaak als ietwat vreemd ervaren, wordt maca in Zuid-Amerika als groente gegeten. In Nederland is het vooral verkrijgbaar in supplementvorm. Maca-poeder en -capsules zijn de meest verkochte uitvoeringen. De actieve stoffen in de voedingssupplementen worden gewonnen uit de knol van de plant Lepidium meyenii. De maca-knollen worden eerst gedroogd en daarna verwerkt tot poeder of extract. De kwaliteit van het supplement hangt enorm samen met de kwaliteit van de knollen. De beste maca-supplementen gebruiken maca-knollen uit biologische teelt, die onder gecontroleerde omstandigheden zijn geteeld én verwerkt. Over de kwaliteit van de maca-supplementen van vitaminesperpost.nl hoeft u zich geen zorgen te maken, want onze maca-poeders en -capsules voldoen allemaal aan de strenge kwaliteitseisen van de Good Manufacturing Practice (GMP).

Gele, rode of zwarte maca?

Maca kent een gele, rode en zwarte variant. Ze delen grotendeels dezelfde eigenschappen maar scoren op bepaalde gebieden individueel net wat beter. Zo bevat rode maca meer fytonutriënten als alkaloïden, looistoffen, saponinen en steroïden. Zwarte maca scoort weer beter op het vlak van libido. De gele, meest gebruikte, variant bevat van de drie soorten de meest voedingsstoffen met een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Als u niet kunt of wilt kiezen, kunt u bij vitaminesperpost.nl ook terecht voor Maca Premium, waarin de drie verschillende maca-soorten zijn verenigd. Om de opname door het lichaam te verbeteren, hebben we zwarte peperextract (BioPerine) toegevoegd.

 

Prijs en verkrijgbaarheid

Via de website van Vitaminesperpost kunt u onze maca capsules kopen. U kunt kiezen uit Maca Extra Sterk, Maca Poeder, Maca Premium, Maca uit biologische teelt, Zwarte Maca en Rode Maca. Een verpakking kost € 16,95 of € 19,95.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Lees meer:
Astragalus voor extra ‘Qi’
Zorg voor je darmen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *