Zeewier als pasta, nu bij PLUS supermarkten

i sea pasta

i sea pasta van startup Seamore Food, wordt wereldwijd een succes!

Vanaf deze week is I Sea Pasta te koop bij de PLUS supermarkten. I Sea Pasta is een biologische zeewier, een ontdekking van Willem Sodderland van Seamore Food uit Amsterdam, dat zich vermomd heeft als pasta.

Foto boven: Isabel Boerdam – De Hippe Vegetariër

Deze groene tagliatelle groeit aan de rotsen in Ierland, wordt handgeplukt en daarna enkel gedroogd voor gebruik. Het zeewier is gezond (glutenvrij, anti0xidanten, vezelrijk), duurzaam en gemakkelijk in gebruik.

seamore i sea pasta

Duurzaam alternatief
Ook PLUS ziet deze duurzame pasta als volwaardig, gezond alternatief en dus een goede toevoeging aan haar assortiment. Paul Weijers, categorymanager bij PLUS licht toe: “We werken als PLUS dagelijks op allerlei vlakken aan verduurzaming. I sea pasta is niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Dat maakt het voor ons een waardevolle toevoeging aan het pasta-assortiment.”

Zeewier als eten van de toekomst
Himanthalia, de soort die gebruikt wordt voor I Sea Pasta, groeit in het wild in een van de zuiverste wateren ter wereld, bij de westkust van Ierland. Het wordt duurzaam geoogst en heeft alleen zonlicht nodig om te groeien. Het is een gezonde toevoeging aan het dagelijkse voedingspatroon: het is onbewerkt, biologisch, glutenvrij, koolhydraat- en caloriearm en bomvol vezels, mineralen en vitaminen. Maar tot voor kort wist Nederland niet wat ze ermee konden doen. Hier brengt Willem Sodderland, Seamore oprichter, met de introductie van I sea pasta een verandering in: “I sea pasta is een toegankelijk, leuk product met een milde smaak en een makkelijke werkwijze. Je kan het gebruiken als pasta met je favoriete saus, maar ook in een salade, curry, noedelsoep of verwerkt in quiches. Noem het, en het kan. Tijd om te experimenteren dus!”

Op Seamore Food’s Facebook, als vooral ook in hun Nieuwsbrief, véél recepten. 

Duurzaam inkoopbeleid
Naar eigen zeggen besteedt PLUS veel aandacht aan een verantwoorde herkomst van haar producten. “PLUS koploper in Fairtrade-gecertificeerde producten, biedt de supermarktketen een ruim assortiment vlees met Beter Leven keurmerk en vleesvervangers, verkoopt het uitsluitend vrije-uitloop en biologische eieren én voert het een duurzaam inkoopbeleid voor vis. Als meest verantwoorde supermarkt (GfK, 2015) zoekt PLUS continu naar mogelijkheden om het assortiment nog verder te verduurzamen.

i sea pasta seamore i sea pasta

Info
Inhoud: 100% Himanthalia Elongata zeewier
Allergenen: vegan, glutenvrij, paleo, caloriearm, koolhydraatarm, organisch
Herkomst: Connemara, Ierland
Prijs: € 4,99 / 100 gram (4-5 porties; géén 75 á 100gr nodig zoals bij gedroogde tarwepasta)

www.seamorefood.com
PS:  I Sea Pasta is vanaf deze week ook verkrijgbaar bij AH.., en natuurlijk in de webshop van Seamore Food zelf.

Meer I Sea Pasta:
> Groente uit zee, recepten en info
> Ontdek nú de trend van 2016: zeewier

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *