MyStyler José test een zijden Culture Fabric jurkje

Duurzaam, tijdloos en trendy!

Jurkjes, als vrouw kun je er naar mijn mening niet genoeg hebben. Broeken zijn zo… niet übervrouwelijk. Daarom test ik – José – vandaag misschien wel het ultieme zomerjurkje: een zijden jurkje van Culture Fabric. In de zomer is zijde namelijk lekker luchtig. En in het voor- en najaar kun je met een panty ook prima de straat op!

Zijden jurkje van Culture Fabric
Of je nu voor een zandloperfiguur gaat of dat je bij de boezem wat meer volume wil creëren, dit Nederlandse jurkjesmerk heeft voor ieder wat wils. De jurkjes worden gemaakt van oude sari’s. Wist je dat het in de hogere kringen in India not done is om vaak in dezelfde outfit te verschijnen? Daarom doen welgestelde vrouwen hun sari’s al na 4 á 5 keer gooien weg. Zonde, moet Barbara Speet van Culture Fabric gedacht hebben. Ik kon haast niet kiezen tussen de mooie jurkjes, mijn uiteindelijk viel mijn keuze op een steenrood jurkje met ceintuur.

Culture Fabric - doos inhoudCulture Fabric - doos

Duurzaam? Reken maar van yes!
Culture Fabric ontwerpt en maakt dus one-of-a-kind jurkjes van oude sari’s. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een rol met veel stof, is elk zijden jurkje uniek. . In het MVO-atelier van de i-did slow fashion movement worden de jurkjes in elkaar gezet. Dubbel groen dus! Er zijn vier silhouetten voor elke vrouw: het fifties jurkje met ronde hals, korte mouwen en ceintuur (die ik dus gereviewd heb), het wikkeljurkje met driekwart mouwen en V-hals, het A-lijnjurkje met driekwartmouwen, ronde hals en verhoogde taille en het watervaljurkje met korte mouwen en watervalhals. Alle jurkjes kosten € 189,- en worden gratis en in mooie verpakking verstuurd.

Draagbaar? Reken maar van yes!
Het jurkje heeft een zijrits en moet ik over mijn hoofd aantrekken. Door de bijgeleverde ceintuur kan ik lekker veel taille creëren. Super! De halslijn is wat hoger, en daardoor is dit jurkje prima geschikt om op het werk te dragen. Gooi er een paar flinke pumps onder en je bent klaar voor een feestje. In de zomer doet het jurkje het, door zijn lichte stof, prima op een terrasje. Veelzijdig dus!

Editors-look-week-8-Roestbruine-Robe-2Culture Fabric - jurk

Mijn mening
Voor ieder figuur is er wel een jurkje te vinden. Zijde is misschien niet de meest makkelijke stof, maar zeker geschikt voor feestelijke gelegenheden. Doordat de silhouetten tijdloos zijn en er geen gebruik gemaakt wordt van trendy prints kunnen de Culture Fabric jurkjes jarenlang mee. En verpakt in een luxe doos komt het zijden jurkje kreukloos en als een kadootje aan. Ik ben om!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Prijs & meer info
Score: 4 van de 5 sterren
Prijs: € 189,-
Website: www.culturefabric.nl

Lees ook:
> MyStyler Iris test de vega sneaker
> MyStyle test: de FairPhone
> MyStyle test: de Gloveables
> MyStyle review: MINT op modefabriek

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *