Sneaky Panda coole vegan sneakers !

Hoe is het idee ontstaan voor een online shop met vegan design sneakers?

Als sneakerfanaat ben ik altijd op zoek naar de meest toffe en unieke sneakers. En na de omschakeling van vegetariër naar veganist ben ik ook op zoek gegaan naar kleding die bij mijn levensstijl past.

Het vinden van een paar stijlvolle vegan herensneakers viel echter niet bepaald mee, en naast het feit dat ze volledig vrij moeten zijn van dierlijke producten, vind ik het ook belangrijk dat ze op een eerlijke manier geproduceerd worden. In een productieketen heb je namelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid om tot eerlijke handel te komen.

Tijdens mijn zoektocht naar vegan kleding, waren artikelen vaak al uitverkocht. Dus besloot ik zelf een shop te beginnen; Sneaky Panda, ‘s werelds eerste high-end vegan- sneakerstore voor mannen!

       

De vegan-markt behoort desalniettemin tot een van de snelst groeiende segmenten: hoe verklaar je dat?

Bijna iedereen wordt opgevoed met het feit dat de dieren er zijn om ons te dienen. Ons te voorzien van vlees, melk, eieren en huiden. Ik merk dat er de laatste jaren steeds meer video’s naar buiten worden gebracht die laten zien hoe verschrikkelijk deze dieren leven. Daarnaast is er in de media ook steeds meer aandacht voor een plantaardige levensstijl, het welzijn van de dieren en het klimaat. Het wordt steeds moeilijker om je kop in het zand te blijven steken. Ik ben van mening dat, als we onze ogen zouden openen en ons zouden verdiepen in de gevolgen van deze industrie voor onze planeet, de redenen om een plantaardige levensstijl aan te nemen nogal logisch zijn!

De meeste vegan schoenen wilde je liever niet aan omdat ze er nogal stoffig uitzagen hoe voorkom jij dit?

De schoenen in mijn assortiment zijn ontworpen door verschillende toonaangevende designers die bekend staan om hun vernieuwende designs, en innovatieve materialen (denk aan schoenen gemaakt van hout, paddenstoelenleer, gerecycled koffie, afbreekbaar PU, enzovoort). Dit alles met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Ook ben ik voorstander van slow-fashion. De materialen die gebruikt worden, moeten voldoen aan de hoogst haalbare kwaliteit zodat mijn klanten er nog jarenlang plezier van hebben. Bovendien hanteer ik het principe: als ik het zelf niet wil dragen, wil ik het ook niet verkopen!

       

Wie zijn de klanten van Sneaky Panda?

De klanten van Sneaky Panda variëren nogal. Maar over het algemeen is het wel de milieubewuste, stijlvolle man, die waarde hecht aan kwaliteit, design en duurzaamheid.

Lever je ook buiten Nederland?

Sneaky Panda biedt producten wereldwijd aan en levert gratis binnen Nederland. De website is daarom ook te bekijken in het Nederlands én het Engels.

Welke bekende celebrity zou je als gezicht willen van Sneaky Panda?

Op dit moment lopen er al verschillende beroemdheden rond met de schoenen die ik aanbied, zoals Miley Cyrus, Nicki Minaj, Liam Hemsworth, Joaquin Phoenix, Will.i.am, Emma Watson, Bella Hadid en Alan Cumming. Maar wie ik graag als gezicht van Sneaky Panda zou willen is Snoop Dogg. Hij is eigenzinnig, excentriek, creatief, relaxed en trekt zich van niemand iets aan. Bovendien is hij sinds kort helemaal fan van een plantaardige levensstijl! Dit zijn ook precies de eigenschappen die ik met Sneaky Panda wil uitstralen.

 

 

Bekijk het assortiment op www.sneakypanda.nl

 

Lees ook:
Dom Fair Fashion in Amsterdam

Hennep schoenen – duurzaam en ademend

Duurzaamheid in de koffiebranche

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *