5 suikervrije recepten met cichoreiwortelvezel

Cichoreiwortelvezel is een superingrediënt: lijkt op suiker maar is veel gezonder. Het is namelijk een prebiotische vezel en voedt dus je goede darmbacteriën. 

En omdat het zo op suiker lijkt, kan je het als vervanger gebruiken zoals in je koffie doen om zo je dagelijkse vezelinname wat op te vijzelen. Maar je kan er ook heel lekkere receptjes mee maken.

Hieronder vind je onze 5 top recepten:

1. Granola

Wat is er beter dan homemade granola? Niets toch! En met havermout en noten ook heel gezond en vol vezels. Maar ga er dan niet hele lepels honing of agavestroop aan toevoegen, dat is evengoed suiker net als kristalsuiker of glucose-fructosestroop. Je kan beter een lepel honing of agavestroop vervangen door een lepel cichoreiwortelvezel en wat water.

2. Smoothie

Het is altijd tijd voor een zomerse smoothie! Bijvoorbeeld een tropische ananassmoothie. Een halve ananas, 2 bananen, 100g mango, 200ml sojamelk en wat cashewnoten. Voeg daar nog twee porties cichoreiwortelvezel aan toe en je hebt een superlekkere zomerse smoothie met een goede portie vezel binnen! Of een avocadosmoothie met gember? Het kan allemaal!

3. Pannenkoeken

Ook pannenkoeken zijn makkelijk te maken met cichoreiwortelvezel. Voeg je normaal wat suiker toe aan je pannenkoekenbeslag? Vervang dat simpelweg door cichoreivezel en je pannenkoeken zijn ineens een stuk gezonder. Ook een leuke manier om de kids gezonder te laten eten! Vind hier het recept van overheerlijke en gezonde boekweitpannenkoeken.

4. Havermoutkoekjes

Lekker, gezond en eenvoudig. Beter kan toch niet? Als je deze havermoutkoekjes eens gemaakt hebt, kan je niet meer zonder. Het ideale tussendoortje met als basis havermout, bessen en een goede portie cichoreiwortelvezel.

5. Donuts

Heb jij thuis een donuttoestel staan dat je nooit gebruikt omdat het toch niet zo gezond is? Probeer dan zeker eens deze vegan donuts met extra vezel! Je zult zeker favoriet zijn bij het trakteren en niemand weet dat ze een gezond tussendoortje aan het eten zijn.

Ook zin om aan de slag te gaan met cichoreiwortelvezel? Neem dan zeker eens een kijkje op superroots.be, de experts op het vlak van cichoreiwortelvezel!

Lees ook:

Havermout, de gezondheidsvoordelen en ontbijtrecepten

Bieten-kikkererwtenpannenkoeken met bietenhoemoes en waterkerssla

Basische voeding

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *