EkoPlaza recept: ‘Lekker biologisch met de feestdagen!’

ekoplaza-feestdagen-varkenshaas

Duurzaam kerstgerecht: Varkenshaas in bladerdeeg!

Alle ingrediënten verkrijgbaar bij Ekoplaza

Via de recepten zoeker van EkoPlaza kunt u een groente of fruit kiezen als hoofdbestanddeel van uw maaltijd. Ook kunt u selecteren op het soort gerecht. Daarnaast kunt u door het vinkje vegetarisch aan te zetten, zoeken op vegetarische gerechten. Eet smakelijk!ekoplaza-feestdagen-varkenshaasAan de slag:
1.    Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg bakpapier op een ovenschaaltje en verdeel er 2 plakken parmaham over.
2.    Snijd van de varkenshaas een mooie lap, dit doe je door in te snijden en als het ware te schillen. Bestrooi met peper en zout.
3.    Laat de parmaham op het ovenschaaltje in de oven in ± 20 minuten drogen. Haal uit de oven en laat op keukenpapier afkoelen.
4.    Meng de paddenstoelen met truffelolie en peterselie en bak deze even aan in de kokosolie.
5.    Schep het paddenstoelenmengsel 2 cm van de rand af op de varkenshaas en rol deze strak op. Rol er een plak parmaham om.
6.    Rol de varkenshaas in een plakje bladerdeeg (snijd de haas eventueel bij als hij te groot is), zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk met het ei, leg met de naadkant naar beneden op bakpapier in de oven en bak in ± 25 minuten goudbruin.
7.    Klop voor de kruidensaus de soja cuisine en bouillon goed door elkaar. Roer de kruiden, sherry en olie erdoor en laat 5 minuten trekken. Klop met de staafmixer nog eens goed door.
8.    Kruimel de gedroogde parmaham fijn en strooi om de varkenshaas heen.

Ingrediënten verkrijgbaar bij Ekoplaza www.ekoplaza.nl

 

Lees ook:
> Wijntip: De Betere Wijn
> EkoPlaza meest duurzame supermarktketen van 2014!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.